Arafat: E posibil ca vaccinarea cu a treia doză să înceapă și în România

Distribuie acest articol!

E posibil ca vaccinarea cu a treia doză să înceapă și în România, a declarat Raed Arafat. Șeful DSU a precizat că Agenția Europeană pentru Medicamente ia în considerare această decizie. În cazul în care a treia doză de vaccin va fi aprobată, România va implementa această măsură.

Am înțeles că se aşteaptă decizia Agenției Europene pentru Medicamente. E o decizie la nivelul Comitetului de Vaccinare. E posibil să se întâmple şi în ţara noastră. Aici trebuie balansată treaba, să vedem cine are nevoie de a treia doză. Cei cu cu comorbidităţi şi alte probleme, să aibă întâietate. Pe de altă parte, unii nu susţin a treia doză pentru ca ţările sărace să poată avea parte de doze de vaccin. Situaţie e clară. Răspândirea cu varianta Delta e  mult mai mare.  Masca şi vaccinul sunt protecţia reală. Incidenţa e sub 1 la mie. Suntem la 0,06 incidenţă, media naţională, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că pentru moment, când incidența e sub 1 la mie, purtarea măștii de protecție și vaccinarea sunt măsuri suficiente, nefiind nevoie de alte restricții. În schimb, dacă va crește incidența, vor fi impuse noi măsuri.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: