JUSTIȚIE

Arad: 20 de migranţi prinşi când voiau să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins 20 de migranţi din Irak, Siria, Nepal, Pakistan şi Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR sau mergând pe jos, pe câmp, spre ţara vecină.

‘S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 47 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier care se deplasa pe ruta Turcia-Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 14 cetăţeni străini’, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Conform sursei citate, călătorii clandestini sunt din Irak şi Siria şi aveau depuse solicitări de azil în ţara noastră.

Totodată, şase persoane au fost prinse mergând pe jos, pe câmp, spre ţara vecină, prin zona Nădlac. S-a constatat că acestea sunt din Nepal, Pakistan şi Bangladesh, având vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani.

Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii prinşi în autotren sau pe câmp sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button