Știrile 60m.RO

Apa vie (Apă cu Conținut Redus de Deuteriu)

Un subiect foarte delicat , dar, în același timp foarte important pentru sănătatea noastră: Apa cu conținut redus de deuteriu, cunoscută și ca “apa vie” sau “apa usoara”

Ce este aceasta?

Apa cu conținut redus de deuteriu, cunoscută și ca “apa vie” sau “apa usoara”, este apa în care deuteriul se regăseste într-o concentrație mai mică decât în apa normală. Nivelul mediu de deuteriu în apa normală este 150 de părți per million, sau o proporție de 1 atom de deuteriu la 6400 atomi de hidrogen.
Foarte important este faptul că În anii 60, în fosta Uniune Sovietică, cercetătorii au studiat două populații, în două regiuni diferite, ai căror membrii atingeau vârste foarte înaintate și erau foarte sănătosi. Obiceiurile lor de viată, inclusiv cele de hrănire erau foarte diferite, insă aveau un lucru în comun: ambele populații consumau apă de ghețar. Trăsătura deosebită a apei ghețarilor respectivi, fată de apa obisnuită era că avea un conținut redus de deuteriu, fiind formată cu zeci de mii de ani în urmă.

S-au efectuat diferite cercetări științifice în care s-au studiat efectele biologice ale apei cu conținut redus de deuteriu. Dintre cele mai importante se pot aminti:

-Experimentele efectuate pe plante au arătat o creștere a productivității, ca de exemplu o creștere cu 56% în cazul grâului și 25% în cazul castraveților și ridichilor.

Experimente efectuate pe eșantioane de găini supuse radiațiilor, au arătat o reducere a ratei de mortalitate cu până la 50% și o creștere a numărului de ouă depuse în cazul eșantioanelor care consumau apa cu conținut redus de deuteriu.

Cercetările științifice indică faptul că procesul de îmbătrânire este corelat cu acumularea treptată de erori în ADN, erori care apar ca urmare a procesului de replicare a ADN-ului. Prin urmare, este logic să se ia în considerare factorii care au impact negativ asupra ADN-ului şi de a explora efectele eliminării lor din mediul celular. Noi cercetări indică faptul că, deşi în mare măsură ignorat, oxidul de deuteriu (apa care contine deuteriu) poate juca un rol-cheie în procesul de îmbătrânire, mai ales cuplat cu diferite tipuri de radiații și alți factori mutageni.

Deuteriul afectează forma moleculelor enzimelor implicate în procesele de replicare și reparare ale ADN-ului. În urma cercetărilor a rezultat că reducerea cantității de deuteriu diminueaza numărul și tipul modificărilor suferite de enzime și deci reduce efectele negative ale acestora asupra proceselelor în care este implicat ADN-ul. Deuteriul acționează de fapt ca un catalizator în degradarea ADN-ului, în special atunci când este cuplat cu expunerea la radiații.

Organismul are proprietatea de a elimina într-o oarecare măsură deuteriul. Acest lucru este evidențiat de faptul că în organism concentrația de deuteriu este cu 20% mai scăzută decât în natură și în apa potabilă. Dacă deuteriul nu ar fi dăunător pentru corp, concentrația ar fi probabil aceeași ca și în mediul înconjurator.

Consumul de apă cu conținut redus de deuteriu diferă de formule antioidante, stimulante, vitamine și alte medicamente anti-aging printr-un aspect cheie: această apa nu își schimbă compoziția chimică atunci când este digerată. Toată apa cu conținut redus de deuteriu consumată are un efect direct la nivel celular. Cu toate acestea, pentru ca ea să aibă un impact măsurabil, deuteriul existent trebuie înlăturat din organism. Acest lucru se produce mai rapid atunci când concentraţia de deuteriu din apă potabilă este la un nivel considerabil mai mic decăt în natură. Consumul de apă cu conținut redus de deuteriu poate proteja ADN-ul de erori şi sprijini mecanismele de reparare a acestuia. Prin urmare, consumul de apa cu conținut redus de deuteriu poate servi la protejarea organismului şi la funcţionarea mai eficientă a acestuia. Organismul nu întinerește în urma consumului de apa cu conținut redus de deuteriu, însă consumul preventiv al acesteia contribuie la menținerea mai îndelungată a stării generale de bine a organismului, încetinind procesul de îmbătrânire al celulelor și deci al întregului corp.

Se crede că această apa este benefică atât în prevenirea, cât și în tratarea diverselor forme de cancer

Sursa: https://qlarivia.ro/

Back to top button