JUSTIȚIE

ANI îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese administrativ. Astfel, potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterior a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel de la care a împrumutat bani.

”Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit unui articol din august 2021, Răzvan Negrișanu, consilier local USR PLUS, îl împrumutase pe Fritz cu 25.000 de lei în campanie.

Răzvan Gabriel Negrișanu, asociat al societății RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui împrumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urmă a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor loan Zaicu, nr. 5, Timisoara».

Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Răzvan Gabriel Negrișanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button