Politică

Angajații Guvernului nu vor să renunțe la GREVA japoneză

Continuă revolta pentru salarii! Angajații Guvernului nu vor să renunțe la greva japoneză până când salariile nu le sunt majorate cu 30 la sută. Asta, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a plecat în Turcia, acolo unde va negocia cu președintele turc, printre altele, și proiecte în energie, transporturi sau agricultură. Revoltă este și în alte instituții importante din țară. Între timp, sindicaliștii din mediul privat vor avea miercuri ultimele discuții cu Guvernul pe salariul minim. 

Angajații din Guvern sunt în grevă japoneză încă de vineri, de când premierul Marcel Ciolacu a refuzat să le majoreze salariul cu 30 la sută. Aceștia poartă banderole pe braț, în semn de protest. Oamenii spun că lefurile nu le-au mai fost mărită de 10 ani.

Și funcționarii din primăriile din vestul țării se revoltă. Aceștia amenință că vor bloca activitatea înainte de alegerile din 9 iunie, dacă Guvernul nu le majorează salariile.

Revoltă este și în instituțiile din fonduri europene, mediu sau cultură. Salariații au ieșit în stradă să își strige nemulțumirea și spun că s-au săturat de promisiuni.

Între timp, miercuri încep și negocierile pe salariul minim. Sindicatele și patronatele sunt convocate la Guvern pentru ultimele discuții înainte de decizia finală. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button