Politică

Angajații din guvern, în război cu Marcel Ciolacu: ”O colegă care încasa un salariu net de 3.215 lei a plecat în privat unde ia 8.500 lei și bonusuri”

Sindicaliștii din aparatul de lucru al Guvernului au cerut, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, o întâlnire față în față cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre motivele din cauza cărora protestează. Întrebat de greva japoneză a angajaților, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că aceștia ”au discutat cu șeful Cancelariei” și că ”nu a apucat să-i cunoască pe toți”:  ”Am şi promis că poate fac un team building, dar după ce ies la pensie”, a fost răspunsul acestuia la protestele spontane ale angajaților.

”Pe această cale, având în vedere faptul că Prim-ministrul României și-a exprimat public disponibilitatea de a se întâlni cu reprezentanți ai angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului și că ne manifestăm deschiderea onestă spre dialog și încheierea acestei crize, adresăm public rugămintea de a avea, în mod nemijlocit, o întrevedere cu dl. Marcel Ciolacu, pentru a îi expune, pe larg, motivele pentru care opinăm că majorarea salarială solicitată va conduce la eliminarea discriminării din punct de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate „Administraţie Publică”, se arată în comunicat.

Aceștia spun că au existat negocieri cu șeful cancelariei prim-ministrului și cu secretarul general al Guvernului, dar că nu li s-a propus nicio soluție rezonabilă de rezolvare a crizei salariale, fapt care a dus la declanșarea protestelor spontane.

Sindicaliștii subliniază importanța rolului lor, de contribuire la implementarea reformelor prin PNRR, dar și de faptul că ”au sprijinit toate reformele și politicile publice pentru ca PIB-ul țării să crească de aproape patru ori”.

”Așadar, dincolo de orice negociere, blamare, ignoranță sau ironie, toate actele normative emise de Guvern, reformele, politicile/programele/reformele naționale ș.a., care au schimbat în bine viața fiecărui cetățean, au fost elaborate, susținute, implementate și monitorizate și de către angajații din Aparatul de lucru al Guvernului care revendică această majorare salarială”, se arată în comunicat.

Angajații Guvernului au dat exemplul unei colege care câștigă doar puțin peste 3000 de lei net, motiv pentru care a plecat în mediul privat unde pentru competențele sale câștigă de aproape 3 ori mai mult.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button