Magazin

Analistul Radu Magdin, despre Iohannis: E jenant ca un preşedinte, un prim-ministru să vină comisar european

Analistul politic Radu Magdin susţine, în contextul în care numele preşedintelui Klaus Iohannis este vehiculat pentru o funcţie europeană, că ”e jenant” ca un preşedinte de stat sau un prim-ministru să accepte o funcţie de comisar european, echivalentă unui post de ministru.

Iată ce a spus acesta: „Din perspectiva mea, ca cetăţean al României, pentru o poziţie la NATO sau la nivel de Consiliul European, eu îl susţin pe domnul preşedinte. În schimb, eu nu cred că domnul preşedinte ar fi un comisar bun. Cred că oricum va primi o respingere pentru postul de comisar sau de vicepreşedinte de Comisie. E jenant ca un preşedinte sau un prim-ministru să vină comisar european.

Comisarul este un fel de ministru. Doamna Ursula von der Leyen este prim-ministrul Europei. Când tu eşti fost prim-ministru, ca Barroso, ca Jean-Claude Juncker, te duci ca preşedinte al Comisiei Europene. Nu merge ca fost preşedinte să te duci totuşi comisar.

Asta e principala dumnealui problemă: e prea mare pentru o poziţie de comisar. Sigur, probabil dumnealui n-ar avea nicio problemă, numai să ia o poziţie”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button