Economie

ANAF-ul lui Ciolacu va taxa zahărul din prăjituri

Fiscul va cere rețete de prăjituri la controale ca să taxeze cu 19% zahărul adăugat, taxă impusă de guvernul Ciolacu, conform Antena 3.

Concret, inspectorii ANAF vor verifica dacă prăjiturile au cel puțin 10 grame de zahăr adăugat la 100 de grame, pentru a le taxa suplimentar.

Economiștii spun că una dintre variante ar fi să se ducă inspectorul ANAF să verifice rețetele prăjiturilor și torturilor, pentru a putea afla exact cantitatea de zahăr. Destul de greu de făcut asta.

Pe de altă parte, mai spuneau economiștii că o altă variantă ar fi ca rețetele să fie trimise de cofetari la ANAF în fiecare lună.

Legea prin care au fost crescute și introduse noi taxe prevede că prin zahăr adăugat se înțelege zahăr din trestie, zahăr brun, zaharoză cristalină, zahăr invertit, dextroză, melasă, zaharuri din miere, melasă și siropuri, cum ar fi sirop de malț, sirop de fructe, sirop de malț de orez, sirop de porumb, sirop de porumb bogat în fructoză, sirop de arțar, sirop de glucoză, glucoză-fructoză, fructoză, zaharoză, glucoză, lactoză, lactoză hidrolizată, galactoză, zaharuri în nectaruri, cum ar fi nectarul de flori de cocos, nectarul de curmale, nectarul de agave, zaharuri din dulceață, adăugate ca ingrediente.

Deci conținutul de 10 grame de zahăr la 100 grame de produs ia în considerare întreaga definiție de mai sus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button