Social

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: „Hamas, o organizaţie teroristă, a luat mai mult de 240 de ostatici, printre care şi 38 de copii”

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a condamnat, duminică, la o manifestaţie de solidaritate cu cetăţenii israelieni ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, „actul criminal, atroce şi imoral” de răpire a celor 38 de copii care au fost luaţi din casele lor, în zorii zilei de 7 octombrie.

„Suntem toţi aici astăzi pentru a ne arăta solidaritatea cu copiii. Hamas, o organizaţie teroristă, a luat mai mult de 240 de ostatici, printre care şi 38 de copii, un lucru inimaginabil (…). Nu vom rămâne tăcuţi în faţa răpirii a 38 de băieţi şi fete, ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza, încă din 7 octombrie. Condamnăm actul criminal, atroce şi imoral de răpire a băieţilor şi a fetelor, a bebeluşilor şi a copiilor mici, care au fost luaţi din casele şi din paturile lor, în zorii zilei de 7 octombrie. De atunci, drumul lor a fost în întuneric. Nicio organizaţie, nici măcar Crucea Roşie, nu a oferit informaţii semnificative despre ei. Ne gândim la acei copii răpiţi. Ni-i imaginăm în întuneric, tremurând, plângând speriaţi. Unii dintre ei nici măcar nu înţeleg ce se s-a întâmplat cu ei, de ce mama lor nu este acolo. Cine-i va înfăşa acum, cine îi va mângâia?”, a afirmat Reuven Azar, la manifestaţia organizată de Ambasada Israelului, în faţa Bibliotecii Centrale Universitare.

Diplomatul israelian a adăugat că, prin acest act, a fost „încălcat şi abrogat” un acord umanitar fundamental şi a făcut un apel la răpitori să elibereze imediat copiii.

„În dimineaţa zilei de 7 octombrie, un acord umanitar fundamental a fost încălcat şi abrogat. Copiii nu trebuie luaţi ostatici, contravine legilor şi convenţiilor adoptate la nivel mondial şi este împotriva religiei şi a credinţei. Acesta este un precedent teribil, care ne conduce către o lume distorsionată şi crudă. Pentru a ne restabili încrederea că lumea poate fi un loc bun şi sigur, trebuie să luptăm şi trebuie să învingem. Avem dreptul să trăim o viaţă în siguranţă. Aduceţi copiii răpiţi înapoi, la casele lor, acasă, în Israel, acum! Sperăm şi ne rugăm ca lumea să fie un loc sigur pentru toţi copiii de pretutindeni”, a mai spus ambasadorul Reuven Azar.

Totodată, pe soclul statuii Regelui Carol I au fost aşezaţi ursuleţi de pluş şi au fost afişate fotografii cu copiii luaţi ostatici.

La finalul evenimentului, numeroase baloane s-au înălţat în memoria victimelor atacului terorist din 7 octombrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button