Partidul de 5% care nu este inclus în sondajele de opinie, dar crește în continuare

„Suntem la 5% și creștem. Sondajele de opinie mincinoase ocolesc Alianța pentru Unirea Românilor și care în ultima perioadă a avut o expunere spectaculoasă”.

George Simion este co-președintele partidului nou înființat Alianța pentru Unirea Românilor, prescurtat AUR.

Cunoscut mai ales din rândul societății civile, unde energiza zeci de mii de români în cadrul unor ample manifestări stradale, George Simion a reușit să obțină peste 120 000 de voturi la alegerile europarlamentare din 2019, asta deși sondajele de opinie îl ocoleau. Asta de unul singur. Ca să acceadă în noul parlament îi sunt necesare cam de trei ori mai multe, însă de această dată are alături o structură politică.

Mulți români au preferat să pună umărul la un partid nou construit, nepătat de metehnele comuniste și securiste, decât să se păteze cu cele existente de 30 de ani pe piață.

Pe 23 mai au reușit să organizeze cu succes o manifestație stradală importantă împotriva defrișărilor ilegale de păduri.

Sondaje de opinie făcute la comandă politică

AUR consideră că în România sondajele de opinie nu se fac cu scopul de a se măsura opinia majorității ci pentru a influența decizia acesteia. Astfel că sondajele întotdeauna favorizează partidul care este dispus să plătească pentru realizarea lui, așa a ajuns Pro România aproape de USR în ultimul sondaj de opinie realizat de Europa FM:

„Dar sondajele de opinie ies așa cum este și comanda. Dacă finanțatorul unui sondaj de opinie este Pro România, atunci Pro România va ieși undeva la 10%, ceea ce este absolut imposibil. Practic dacă ar fi să urmărim sondajele din ultimele zile un partid de buzunar s-ar situa aproape de USR, coborât, pentru a bate calculele, la 11%.

Sigur că AUR nu are marele merit de a fi un alt partid al nomenclaturii comuniste revopsite în 1989 și nici al securității. AUR este un partid liber, al românilor patrioți, necompromiși și care refuză să facă alianțe dubioase pentru a intra în parlament”.

Și chiar așa este: sondajele de opinie nu includ și partidele extraparlamentare, asta deși la fiecare ciclu de alegeri acestea au avut câștig de cauză. Să nu uităm că USR-ul lui Nicușor Dan și PPDD a lui Dan Diaconescu erau ocolite în fazele inițiale ale sondării publice și au produs niște cifre exorbitante.

Și la alegerile europarlamentare independenții a fost eliminați din opțiunea de vot sondată, însă aceștia au reușit împreună să depășească partide considerate importante. Pe de cealaltă parte partide importante, date cu scoruri importante în sondajele de opinie, precum USR și PSD, în fața urnelor nu s-au dovedit atât de victorioase.

Și totuși cititorii să creadă cele spuse de AUR?

Dacă ar fi să ne uităm la expunerea în mediul online al liderului George Simion, poate partidele tradiționale ar trebui deja să se sperie. Poate acesta este și motivul pentru care el este neglijat ca și actor politic, cu atât mai mult cu cât discutăm de un personal tânăr, de doar 33 de ani, greu de ținut în mână.

Apelurile liderului de partid făcute prin intermediul rețelelor de socializare ajung la milioane de români în fiecare lună.

La moment George Simion are în mediul online o expunere mai mare decât Dacian Cioloș, Dan Barna, Traian Băsescu, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la un loc.

Dacă ar fi să ne amintim de Dan Diaconescu, ce a reușit dintr-o televiziune să construiască un partid de 17%, am putea spune că Alianța pentru Unirea Românilor a lui George Simion reprezintă la acest moment principala amenințare extraparlamentară la adresa partidelor politice care controlează de 30 de ani România.

 • Cum toacă partidele banii românilor: 9 000 de euro minutul la propriile televiziuni
  În fiecare zi se explică românilor cum nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor pentru copii la un nivel decent. La acest moment statul oferă sub 200 de lei pentru îngrijirea unui copil. Nici cu banii cu pensii nu ne putem lăuda. Dacă ne uităm la media generală constatăm că bani ar fi, dar la o analiză de detaliu aflăm că sunt multe pensii de sub 500 de lei și foarte multe pensii speciale de mii și zeci de mii de euro. Dar majoritatea bătrânilor României sunt ținuți într-o sărăcie lucie. Discrepanța socială este foarte mare între românul de rând și
 • Semnificații istorice pentru ziua de 30 octombrie
  1497: Oştenii lui Ştefan cel Mare, domnitor al Moldovei, învingeau, la Cernăuţi, ultimele trupe poloneze invadatoare 1858: Se năştea scriitorul Duiliu Zamfirescu (d. 1922) 1871: Se năştea poetul francez Paul Valery (d. 1945) 1905: Rusia se proclama monarhie constituţională sub Nicolae al II-lea 1922: Benito Mussolini devenea premierul Italiei fasciste 1932: Se năştea regizorul francez Louis Malle (d. 1995) 1937: Se năştea regizorul Claude Lelouch, laureat al Premiului Oscar pentru filmul Un homme et une femme 1938: Actorul american Orson Welles citea la radio nuvela SF Războiul Lumilor, moment care a creat panică printre ascultători 1939: Se năștea cântăreața americană Grace Barnett Slick 1941: Se năștea cântărețul american Otis Williams, supranumit ‘Big Daddy’ 1944: Se năştea compozitorul Marcel Dragomir  (d.
 • Bătaie de joc! Valoarea tichetelor de masă a crescut… cu un ban
  Ministerul Muncii transmite că indexarea a valorii tichetelor de masă cu un ban a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege. „Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masă, cu un ban, a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege”, anunță Ministerul Muncii. Potrivit sursei citate, această valoare a rezultat prin înmulțirea
 • Modelul care a salvat Taiwanul. Niciun caz de infectare locală de 200 de zile, economia va fi printre puținele pe creștere
  Taiwanul împlinește astăzi 200 de zile fără niciun caz de infectare cu coronavirus cu transmitere locală. Insula dens populată, cu 23 de milioane de locuitori pe o suprafață nu mai mare decât cea a Olandei, are un total de numai 550 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei și doar 7 decese. Ultima infectare locală a fost înregistrată în aprilie.  Totuși, țara nu a scăpat complet de coronavirs. În ultimele două săptămâni a importat 20 de cazuri. Strategia taiwaneză s-a bazat pe închiderea rapidă a graniței, urmărirea riguroasă a contactelor, carantina implementată cu ajutorul tehnologiei și purtarea universală a măștii. Nu
 • Au început atacurile sistemului asupra AUR Prahova: se încearcă blocarea listei la Senat a patrioților români
  În acest moment, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) are peste 600 de candidaţi înscrişi în cursa electorală, mai mulţi chiar decât PSD sau PNL. Bătălia politică a început: în județul Prahova lista de candidaţi a AUR pentru Senat a fost respinsă pe motiv că nici o persoană de sex feminin nu a fost inclusă pe listă. Decizia este cu atât mai greu de înțeles, ținând cont că instanţa de apel Prahova a dat o sentinţă pe un caz similar în anul 2016 (2362/5.11.2016), prin care sublinia că legea nu prevede sancţiuni dacă pe liste nu sunt introduse femei și că
 • Macron a anunțat carantină generală în Franța
  Statele europene anunță noi măsuri de carantină împotriva coronavirusului. Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare. La scurt timp, Emmanuel Macron a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală. Franța adoptă măsuri mai dure decât Germania: președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând de vineri. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare
 • Semnificații istorice pentru ziua de 29 octombrie
  1390: La Paris, se desfășura cel dintâi proces pentru acuzația de vrăjitorie 1875: În Anglia, se năştea Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg, cea care avea să devină Regina Maria a României, soţia lui Ferdinand I (d. 1938) 1897: Se năștea Joseph Goebbels, politician german, ministru al Propagandei Naziste (d. 1945) 1911: Înceta din viaţă publicistul şi editorul american de origine maghiară Joseph Pulitzer (n. 1847) 1923: În urma destrămării Imperiului Otoman, Turcia se proclama republică 1923: Carl Djerassi, chimist american de origine austriacă, supranumit „părintele pilulei contraceptive” (d. 2015) 1930: Se năștea Radu Cosaşu, scriitor, publicist şi scenarist 1938: Se năștea Ellen Johnson-Sirleaf, fost președinte al Liberiei 1947: La București, erau judecaţi
 • Când ajung primele teste rapide COVID-19, atât de necesare creşterii capacităţii de testare în România
  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat a spus, în şedinţa de Guvern de miercuri, că s-a crescut capacitatea de ventilaţie în spitale şi urmează să ajungă în ţară testele rapide, primele, dintr-o colaborare cu Crucea Roşie. „Am început să creştem capacitatea, mai ales de ventilaţie şi în zonele unde sunt mai afectate. De exemplu, în Bucureşti, ieri, am distribuit ventilatoare suplimentare la Pantelimon, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca. Mai mult decât atât, am amplasat deja două posturi medicale avansate care permit extinderea capacităţii de observaţie a pacienţilor la Pantelimon şi la Spitalul Universitar. Deci astea sunt măsuri pe
 • Greenpeace: Dispariția pădurilor amenință siguranța națională
  Reprezentanții Greenpeace susțin că dispariția pădurilor și a perdelelor forestiere din zonele de câmpie amenință siguranța națională, iar 11 milioane de oameni sunt în pericol. De aceea, organizația lansează o campania de plantare numită Bariera Verde. Potrivit Greenpeace, în următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă. Modelările climatologilor indică, într-un scenariu moderat, că peste 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor, reducerea drastică a rezervelor de apă și deșertificare. Seceta va deveni noul normal, este concluzia specialiștilor.Un alt argument al celor de la Greenpeace este că în vara lui 2020,
 • România și Bulgaria au cei mai ieftini carburanți din UE
  România este printre țările cu cel mai mic preț la motorină și benzină din Uniunea Europeană. Practic, doar bulgarii ne întrec în topul celor mai ieftini carburanți din blocul comunitar. Astfel, potrivit datelor transmise de Comisia Europeană, la mijlocul lunii octombrie benzina costa în România 0,9344 euro pe litru – în timp ce media europeană era de 1,265 euro pe litru. Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte motorina. Acum, în București, prețul unui litru de benzină standard pornește de la 4,41 lei, iar cel pentru un litru de motorină – de la 4,36 lei, potrivit datelor de pe
 • Germania impune o „carantină de urgenţă” pentru 30 de zile. Lista restricţiilor
  Germania impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali să ia măsuri naţionale pentru a preveni colapsarea sistemului medical, relatează Reuters. „Măsurile sunt dure”, a declarat Merkel miercuri la Berlin, după consultările cu liderii regionali. „Sunt măsuri împovărătoare”, a recunoscut cancelarul, dar au ca scop obiectivul ca viaţa publică din Germania să poată fi restabilită, în mare parte, în decembrie. Merkel a anunţat că la două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor măsuri se va consulta din nou cu statele federale cu privire la măsurile care ar trebui
 • Comisia Europeană a aprobat finanțarea construcției șoselei de centură a Bacăului
  Comisia Europeană a aprobat miercuri o investiție de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanța construcția șoselei de centură de 31 km în jurul orașului Bacău. Proiectul va devia traficul de tranzit și vehiculele grele de marfă în afara orașului, reducând astfel accidentele, congestionarea și poluarea. Șoseaua de centură reprezintă o verigă a marii artere de transport care leagă Ploieștiul de Siret și face parte din rețeaua centrală TEN-T. „Această șosea de centură este esențială pentru dezvoltarea orașului Bacău și a împrejurimilor sale, deoarece va facilita mobilitatea și accesul în regiune. De asemenea, proiectul va contribui

%d blogeri au apreciat: