Protest la Sebeș împotriva tăierilor ilegale. Imagini impresionante. Presa cumpărată tace

Distribuie acest articol!

Protest la Sebeș

Imagini impresionante de la protestul din Sebeș împotriva tăierilor ilegale de păduri. Acesta a avut loc sâmbătă, 24 mai 2020 începând cu ora 12 și a pornit din fața porții principale de acces a companiei austriece de prelucrare a lemnului Kronoșpan.

La eveniment au participat câteva sute de autoturisme, lungimea manifestației fiind una impresionantă, de câțiva kilometri.

Buna desfășurare a manifestației a fost asigurată de către organizatori împreună cu forțele de ordine. S-a adoptat formula unui protest în mașini pentru a se putea respecta condițiile de distanțare fizică.

Forțele de ordine au asigurat buna desfășurare a protestului de la Sebeș

La începutul protestului a avut loc un dialog între forțele de ordine și George Simion, organizatorul acestuia. Reprezentanții poliției au afirmat încă de la început că dreptul constituțional la liberă exprimare, inclusiv la cel de protest, va fi asigurat și că nu vor există restricții. S-a luat decizia informării participanților cu privire la păstrarea unei distanțe de siguranță de 1.5m și a purtării măștii pentru protejarea participanților.

Nu au existat incidente, iar forțele de ordine au asigurat buna desfășurare a evenimentului cu asigurarea coloanei în trafic.

Organizatorul manifestației a fost George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor

Protestul la Sebeș a fost organizat de către George Simion și partidul politic Alianța pentru Unirea Românilor. Participanții erau nemulțumiți că nu se asigură exploatarea sustenabilă a pădurilor României și că asistăm al defrișarea totală în unele cazuri. S-a cerut respectarea legii și chiar modificarea acesteia acolo unde ea a fost făcută special pentru favorizarea companiilor prelucrătoare.

George Simion a afirmat că aceste companii au fost alungate din Austria unde practica lor ducea de asemenea la distrugerea pădurilor. El a susținut că în România au găsit teren propice datorită faptului că dispunem de păduri ieftine, de forță de muncă ieftină dar mai ales de politicieni ieftini, care pot fi cu ușurință cumpărați.

Tăcere totală în presa cumpărată cu 40 de milioane de euro

Deși evenimentul a fost unul cu o prezență importantă, presa tradițională a menținut o tăcere totală asupra protestului. Ca și în cazul protestelor împotriva proiectului de la Roșia Montană, a exploatării gazelor de șist și a celor de la Colectiv, informația a fost disipată pe rețelele de socializare. Cumpărată cu 40 de milioane de euro presa scrisă și televizată a menținut o tăcere totală asupra protestului, arătând astfel influența puternică în mediul politic și media a companiilor străine prelucrătoare de codri românești.

Pe rețelele de socializare au circulat în ultimele două luni imagini cu camioane încărcate de lemne și păduri tăiate fapt care a generat acest protest la Sebeș. Acestea au devenit virale și au stârnit nemulțumirea românilor, forțați să stea în izolare de către autorități.

Ministrul mediului sau ministrul Kronoșpan?

Ministrul mediului afirmase recent că pozele și materialele video sunt de fapt știri false și că 80% din lemnul prelucrat din România provine din import. Acesta a încercat să manipuleze opinia publică cu această afirmație deoarece cifrele arată tocmai invers și chiar actele de fapt ascuns o realitate dură: tăierile ilegale de păduri se văd în actele false sub formă de importuri fictive.

Alianța pentru Unirea Românilor este un proiect politic nou ce dorește să fie o alternativă la partidele politice tradiționale responsabile pentru dezastrul României din ultimii 30 de ani.

Iată mai multe poze și informații.

Niciun comentariu de arătat.

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: