Știrile 60m.RO

Alianța pentru Unirea Românilor a dat startul turneului național de prezentare a Programului de guvernare AUR

Alianța pentru Unirea Românilor a dat startul turneului național de prezentare a Programului de guvernare AUR în 15 puncte. Primele două conferințe publice au fost programate în acest sfârșit de săptămână la Constanța și Timișoara. Alături de membri din conducerea partidului, au fost invitați specialiști în diverse domenii de activitate, personalități publice și jurnaliști.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, dl. Claudiu Târziu a prezentat vineri la Mamaia principiile generale și cele 15 puncte ale Programului de guvernare lansat de Alianța pentru Unirea Românilor și a răspuns întrebărilor venite din public pe marginea documentului. La conferința organizată la Hotel del Mar au mai participat directorul Centrului Român de Studii și Strategii, Eugen Popescu, precum și a profesorul universitar dr. Radu Baltasiu de la Universitatea București,.

 ˝Este o premieră în România când un program de guvernare este pus în dezbatere publică în ideea de a fi îmbunătățit. Mă bucur că această premieră își face drum în societatea românească la Constanța. Este prima dezbatere pe care o organizăm în țară, mâine mergem la Timișoara, acolo o să fie prezent și George Simion.˝, a spus Președintele CNC AUR, Claudiu Târziu.

Programul de guvernare lansat pe 11 mai la Camera de Comerț și Industrie din București este un document programatic în care sunt definite principiile și măsurile principale propuse de AUR pentru redresarea economică și socială a României. Cele 15 puncte ale programului sunt:

1. România – demnă între țările Europei și ale lumii

2. Control asupra resurselor naturale și a companiilor strategice

3. Asigurarea securității energetice și reindustrializarea României

4. Fabricat în România

5. Reducerea taxării muncii și asigurărilor sociale. Simplificare, predictibilitate și debirocratizare

6. Oprirea declinului demografic – încurajarea natalității și familiei

7. Sănătatea națiunii

8. Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara!

9. Uniți de la nord la sud, de la est la vest

10. Eficientizare administrativă: guvern suplu și puternic și parlament cu maxim 300 parlamentari

11. Domnia legii

12. Ocrotirea celor vulnerabili

13. România – țara agriculturii și turismului

14. Renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești

15. Protejarea identității și a mediului nostru natural

Sâmbătă, la Timișoara, este programată cea de-a doua conferință de prezentare a Programului de guvernare, care va fi susținută de președintele Alianței pentru Unirea Românilor, dl. George Simion. Scopul turneului susținut de liderii Alianței pentru Unirea Românilor este dezbaterea reală a principiilor care stau la baza documentului și asimilarea propunerilor viabile de îmbunătățire în forma finală a Programului. În săptămânile următoare, Alianța pentru Unirea Românilor va susține conferințe publice de prezentare a Programului în toate reședințele de județ din România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button