Știrile 60m.RO

Alianţa Dreapta Unită, respinsă de BEC! Resturile din Parlament s-au unit degeaba

Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din 9 iunie.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, prezent duminică la Focşani, a susţinut că PSD a contestat la Biroul Electoral Central înregistrarea Alianţei Dreapta Unită.

„Înregistrarea Alianţei Dreapta Unită a fost contestată la BEC de PSD. Acolo este o decizie mai mult politică. În mod evident, nu mă aştept să judece membrii BEC corect din punct de vedere legal, va fi o decizie politică. Evident că vor încerca să scape de noi. Este clar că le este frică de noi. Contestaţia este complet nefundamentată, nu are nimic la bază. Structurile noastre statutare au luat decizia în conformitate cu statutul şi cu legea partidelor politice. Este un act de voinţă care nu poate fi contestat de alţii, pentru că este un act de voinţă democratic al membrilor Forţa Dreptei, USR şi PMP, care au decis constituirea acestei alianţe”, a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei le-a transmis membrilor formaţiunii, întruniţi în conferinţa judeţeană, că motivul contestaţiei este acela că social-democraţilor le este teamă de alianţa nou constituită.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button