Politică

Adrian Axinia (AUR): Sunt bani pentru toate prostiile, mai puțin pentru cei care trebuie să îi educe pe copiii noștri. Țara noastră este condusă de un guvern incompetent, șovăielnic, incapabil să ia decizii și care își protejează clientela politică

Cel mai grav lucru care i se putea întâmpla României tocmai s-a produs. Țara noastră este condusă de un guvern incompetent, șovăielnic, incapabil să ia decizii și care își protejează clientela politică. În momentul de față, statul român trăiește pe datorie, datorie care crește datorită dobânzilor exorbitante pe care le plătim, iar măsurile pe care le impun Guvernul Ciucă-Ciolacu sunt următoarele: vor să înghețe salariile din sistemul bugetar, salarii care includ și salarii din sistemul de învățământ și cele din sistemul de sănătate.

Asta după ce au mărit salariile primarilor, președinților de consilii județene și chiar parlamentarilor cu 7.500 de lei, în contextul în care, pe bună dreptate, se pune problema reducerii cheltuielilor la buget, AUR cere liderilor actualei puteri să apeleze la puterea exemplului. Adică să începem prin președintele Klaus Iohannis, care ar putea să și înjumătățească vizitele, vizitele externe, care sunt inutile.

Vă reamintesc, cu avionul acela de lux care costa aproximativ 15.000 de euro pe oră. Domnul Ciucă ar putea să renunțe benevol la una din cele trei venituri. Aici mă refer la salariul de ministru, la indemnizația de parlamentar sau la pensia de serviciu, iar domnul Ciolacu să anunțe un guvern mai suplu la rotativă, cu un număr substanțial mai mic al membrilor și funcționarilor. Aș cere chiar și procurorilor să și facă treaba și să recupereze pensia de revoluționar a domnului Ciolacu.

Fiind incapabili să ia asemenea măsuri, guvernanții s-au gândit să înghețe salariile în educație. Vă reamintesc cât este salariul unui profesor debutant: 2.334 de lei net.

Cum poți să implementezi programul României educate sau reforme în domeniul învățământului, când tu îngheți salariile dascălului ca și cum ai trimite soldații pe front fără muniție? Sunt bani pentru toate prostiile, mai puțin pentru cei care trebuie să îi educe pe copiii noștri. Iar efectul direct este scăderea calității învățământului în România.

AUR a propus de-a lungul timpului numeroase măsuri care ar rezolva problemele sistemice din România și aici reamintesc eliminarea sau reducerea subvențiilor, subvențiilor partidelor politice, eliminarea pensiilor speciale, reducerea la jumătate a numărului de ministere, agenții, secretari de stat și aparatului primului-ministru, elaborarea salarizării unitare, potrivit căreia niciun salariu din România nu ar trebui să-l depășească pe cel al președintelui și necesitatea implementării unei reforme administrative prin reducerea cu două treimi a numărului de primării, localități și de instituții care ar aduce o economie anuală de 10 miliarde de euro.

Concluzia noastră este că așa zisa ordonanță de urgență de reechilibrare bugetară este praf în ochii românilor. Nici nu se pune, nici nu rezolvă problema găurii de la buget, nici nu creează mai multă echitate în sistemul public, nici nu pune bazele unui stat suplu și eficient, care să funcționeze în beneficiul cetățeanului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button