Politică

Adrian Axinia (AUR): Disperarea PSD şi PNL – Marcel către Nicu: Hai să le mai dăm 200 de lei din banii lor

Creşterea salariului minim pe economie la 3.700 de lei este o măsură prin care Guvernul PSD – PNL vrea să mai smulgă 157 de lei de la fiecare angajat român care are salariul minim.

Sunt aproape 1,5 milioane de români în această situaţie. Deci, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să mai obţină aproape 50 de milioane de euro lunar.Aşa este corect de tradus această tentativă de PR a PSD şi PNL care încearcă să-i convingă pe români că nu mai pot de dragul lor.

Asistăm chiar în aceste momente la umilirea poporului român. Ciucă și Ciolacu, alături de ministrul Austerității, Marcel Boloș, se ceartă pe majorarea salariului minim pe economie. Totul după ce Marcel Ciolacu, disperat fiind, a anunțat majorarea de la 1 iulie, în speranța că va mai aduna câteva voturi. Liberalii, disperați și ei să nu piardă votul micilor antrprenori, îl acuză pe premier că decizia nu a fost discutată în coaliție.

Ce înseamnă de fapt această majorare populistă a salariului minim cu 400 de lei brut, făcută pe grabă în campanie electorală?După impozitare, românii vor primi în plus la salariu, de fapt, doar 242 de lei. Asta dacă se păstrează acea deducere de 200 de lei.

Mai trebuie lămurit, însă, un lucru: majorarea din pix a factorului de producție, respectiv prețul muncii, va genera scumpirea produsului final. Cu alte cuvinte, românii vor plăti mai mult pentru mâncare și servicii.

De altfel, obiectivul Guvernului nu este să crească puterea de cumpărare și veniturile românilor. Obiectivul Guvernului, implicit și al premierului Marcel Ciolacu, e să aducă mai mulți bani la bugetul de stat prin taxare. După această majorare populistă urmează însă și decontul. De la 1 ianuarie 2025, va începe apocalipsa economică pentru românii care muncesc. PNL și PSD au anunțat deja noi taxe pentru români, dar și eliminarea scutirii de taxe pentru cei 200 de lei.

Cu alte cuvinte, peste 1,5 milioane de români vor avea salariile tăiate, pentru că vor trebui să plătească impozit pe întreg salariul.Vă întrebaţi care este soluţia? Aplicarea celor două propuneri ale AUR: scăderea taxării muncii de la 45% la 25% şi creşterea salariului minim brut pe economie la 5.000 de lei. Rezultatul ar fi că salariul minim în mână ar ajunge la 3.750 de lei.

Pe 9 iunie, votaţi Alianţa pentru Unirea Românilor! Haideţi să-i trimitem acasă pe aceşti trădători de la PSD şi PNL care vor să vă cumpere tot cu banii dumneavoastră!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button