Adevăratul eșec al Guvernului Cîțu: România, codașa UE la capitolul investiții sustenabile

Distribuie acest articol!

Adevăratul eșec al Guvernului Cîțu: România, codașa UE la capitolul investiții sustenabile. Comisia Europeană a respins pentru a treia oară Planul Național de Reziliență și Redresare elaborat sub umbrela ministrului USR Cristian Ghinea. Documentul a fost retrimis cu alte obiecții, scrie Ropres.

Obiectivul de dezvoltare sustenabilă presupune realizarea unei infrastructuri durabile și adaptabile în timp. În același timp, el pune accent pe cercetare și inovație pentru identificarea celor mai moderne soluții pentru schimbările sociale, economice și climatice ale lumii în care trăim. Nivelul investițiilor în cercetarea noilor instrumente de adaptare la provocările contemporane sunt analizate în fiecare an de Eurostat și arată gradul de implicare reală a fiecărei țări în efortul de adaptare la obiectivele de eficientizare a infrastructurii și industriei.

La nivelul Uniunii Europene, România ocupă ultimul loc în clasamentul cheltuielilor pentru dezvoltarea durabilă, cu doar 0,48& din pic alocat acestui domeniu, în condiția în care media UE este de 2.2. Cele mai importante alocări din cadrul Uniunii le au Suedia, cu 3,4% și Austria, cu 3.19%


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: