Internațional

Acuzații de spionaj la sediul NATO

Mai mulţi membri ai personalului diplomatic rus au fost expulzaţi din sediul NATO fiind suspectaţi de activităţi de spionaj, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat vineri de tabloidul german Bild.

”Ne-am dat seama că ei realizau activităţi care nu erau de fapt muncă diplomatică, ci muncă de intelligence”, a declarat Stoltenberg.

Iniţial, Bild relatase că expulzările au avut loc în ultimele luni, dar ulterior această referinţă temporală a fost retrasă de publicaţia germană.

În ultimii ani, mai ales după începerea agresiunii nejustificate şi neprovocate a Rusiei contra Ucrainei în februarie 2022, numeroase ţări europene au expulzat diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj.

Moscova a răspuns cu măsuri simetrice.

În primăvara lui 2022, state membre ale Uniunii Europene au expulzat diplomaţi ruşi ca o reacţie concertată după descoperirea cadavrelor unor victime civile ucrainene în Bucea, o suburbie a Kievului, scena unui masacru atribuit armatei ruse.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button