Știrile 60m.RO

A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, celebru pentru dosarul Roșia Montană

Daniel Barbu (66 de ani), fost ministru al Culturii și fost președinte al Autorității Electorale Permanente, a murit luni, anunță Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde acesta a fost profesor.

Daniel Barbu a fost membru PNL și apoi ALDE.

Astăzi, 18.03.2024, a trecut la cele veșnice Prof. Daniel Barbu. Născut la data 21 mai 1957 în București, și-a trăit viața sub motto-ul: “Nil nisi Cruce”. A fost istoric român, senator de București din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 și profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București unde a predat: Teologia politică, Teologie socială și Istoria Bisericii.

Liturghia de înmormântare se va celebra joi, 21 martie, începând cu ora 10:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București (Șos. Olteniței 3-5).Să se odihnească în pace. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viața pământească.”

Daniel Barbu s-a născut pe 21 mai 1957. A absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu” din Capitala – în prezent Colegiul National „Sfantu Sava” – în 1976. A absolvit cursurile Facultății de Istorie a Artei a Universității Cluj-Napoca și a ocupat ulterior postul de curator al Muzeului Satului din București (1980) și al Muzeului Național de Istorie a României (1981 – 1986).În perioada 1987 – 1992 a fost cercetător al Institutului de Studii Sud-Est Europene al Universității București.

Daniel Barbu este licențiat în istoria artei. După Revoluția din decembrie 1989, a mers în Elveția pentru a urma cursurile doctorale ale Facultății de Teologie – Universitatea din Fribourg. Deținea un doctorat în istorie acordat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1991), obținând ulterior și titlul de doctor în filosofie în 1999, la Universitatea din București, unde preda, din 1991, la catedra de științe politice.Între 1990 – 1991 a fost director al Editurii Meridiane.

De asemenea, a fost profesor colaborator al Scolii de Înalte Studii în Științele Sociale din Paris, al Universității La Sapienza din Roma, al Universității Naționale Kapodistrian din Atena, al Universității de Stat din Pittsburg, al Universității de Stat Jackson din Statele Unite și al multor alte instituții de învățământ.

În perioada 1997-1998, a fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, în timpul mandatului lui Emil Constantinescu.Între 2004 și 2011, Daniel Barbu a fost director al Scolii doctorale de știință politică a Universității din București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button