Politică

A început votarea. Care sunt românii ce au mers deja la urne

Votul din străinătate pentru alegerea celor 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European a început. Prima secție deschisă, în Auckland, Noua Zeelandă.

Votul din străinătate pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European a început, prima secţie deschisă fiind ces din în Auckland, Noua Zeelandă.

Startul votării s-a dat sâmbătă seară, la ora 22.00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

Votul în străinătate la alegerile europarlamentare se va desfăşura în funcţie de fusul orar pe durata a 34 de ore, ultimele secţii închizându-se luni, 10 iunie, ora 08.00 ora României.

Secţiile care vor închide ultimele sunt cele de pe Coasta de Vest a SUA şi din Canada.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare în străinătate, la alegerile europarlamentare din 9 iunie, cel mai mare număr de până acum, Cele mai multe vor fi în statele cu comunităţi mari de români, Italia, Spania, Regatul Unit. 

12 formaţiuni politice şi patru independenţi au depus candidaturi pentru cele 33 de mandate pe care România ar urma să le deţină în Parlamentul european în urma alegerilor din 9 iunie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button