Biden, criticat pe social media după ce a anunţat „Ziua Vizibilităţii Transgenderilor” în Duminica Paştelui
Preşedintele american Joe Biden a fost criticat sâmbătă pe reţelele de socializare după ce a marcat Duminica Paştelui, cea mai solemnă sărbătoare creştină, drept „Ziua Vizibilităţii Transgenderilor”, relatează Fox News.
Creştini, politicieni şi comentatori proeminenţi au inundat platformele de socializare cu critici după anunţul făcut de Casa Albă. În timp ce ziua de 31 martie a fost desemnată pentru a onora mişcarea transgenderilor încă de când Biden a preluat funcţia, anul acesta cade în Duminica Paştelui, una dintre cele mai importante zile pentru creştini, deoarece aceştia sărbătoresc învierea lui Iisus Hristos.
„De Ziua Vizibilităţii Transgenderilor, onorăm curajul şi contribuţiile extraordinare ale americanilor transgender şi reafirmăm angajamentul naţiunii noastre de a forma o Uniune mai perfectă, în care toţi oamenii sunt creaţi egali şi trataţi în mod egal pe tot parcursul vieţii lor”, se arată într-o declaraţie publicată de Casa Albă.
„Astăzi, trimitem un mesaj tuturor americanilor transgender: Sunteţi iubiţi. Sunteţi ascultaţi. Sunteţi înţeleşi. Aparţineţi. Voi sunteţi America, iar eu şi întreaga mea administraţie vă susţinem”, a continuat declaraţia.
„ACUM, prin urmare, eu, JOSEPH R. BIDEN JR., preşedinte al Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorităţii cu care am fost învestit prin Constituţia şi legile Statelor Unite, prin prezenta proclam 31 martie 2024 drept Ziua Vizibilităţii Transgenderilor”.
Fostul candidat la preşedinţie Vivek Ramaswamy l-a provocat pe Biden pe X, fostul Twitter, scriind: „Joe Biden tocmai a proclamat că ‘Ziua Vizibilităţii Transgenderilor’ este duminică, 31 martie. Mă întreb cum a ajuns la această dată”.
Reprezentantul republican Alex Mooney a reiterat poziţia lui Ramaswamy, criticându-l pe Biden pentru „coincidenţa privind momentul” ales.
„Joe Biden a proclamat Duminica Paştelui drept ‘Ziua Vizibilităţii Transgenderilor'”, a scris Mooney pe X. „Ce coincidenţă cu momentul, nu-i aşa? Acesta este un atac direct asupra creştinismului. Încă un alt atac la adresa religiei şi a tradiţiilor din partea acestei administraţii”.
Reprezentanta republicană din Tennessee, Diana Harshbarger, a declarat că anunţul a fost „intenţionat” şi l-a criticat ca fiind o „nepăsare flagrantă”.
„Acesta este un atac direct asupra creştinismului. Este evident că stânga este hotărâtă să submineze religia şi tradiţiile noastre”, a scris ea pe X. „Nu este doar o nepăsare flagrantă, este intenţionată”.
Comentatorul conservator Benny Johnson a distribuit o captură de ecran a declaraţiei Casei Albe, scriind alături de aceasta: „Ce palmă dată tuturor creştinilor din America…”
Biden a fost criticat anterior pentru poziţia sa faţă de problemele LGBTQ+ şi avort, având în vedere propria sa poziţie de „catolic devotat” care merge în mod regulat la biserică. De asemenea, Casa Albă a folosit aceeaşi terminologie atunci când a abordat poziţia lui Biden pro-alegere în privinţa avortului.
Un sondaj recent realizat de Pew Research a arătat că doar 13% dintre americani consideră că Biden este „foarte religios”, în timp ce 41% spun că este „oarecum religios” şi alţi 44% spun că nu este „deloc” sau „nu prea religios”.