Ministrul ungar al justiţiei: Rezoluţia PE privind căsătoria între persoane de acelaşi sex este fără temei
Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, consider că rezoluţia de marţi a Parlamentului European, conform căreia căsătoria şi convieţuirea între persoane de acelaşi sex ar trebui recunoscute, este „o rezoluţie politică fără temei”, relatează MTI.
“Se pare că nu vor să se lase. Pe cei din PE îi doare că prin legea privind protecţia copilului, Ungaria nu permite nicio propagandă sexuală în instituţiile de învăţământ public, în şcoli şi în grădiniţe. Îi deranjează faptul că rezistăm presiunii şi lobby-ului LGBTQ”, a punctat ministrul justiţiei, printr-o postare publicată pe Facebook.
”Creşterea şi educarea copiilor este responsabilitatea exclusivă a părinţilor, fapt consacrat şi de articolul 14 al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Tocmai la Bruxelles este atât de greu de înţeles acest lucru?”, a adăugat Judit Varga.
”Parlamentul European vrea să ne spună ce anume să considerăm a fi căsătorie, ce este familia; vor să se amestece şi în relaţia copil-părinte. Vor, din nou, să ne ofere îndrumări cu privire la probleme care sunt de competenţă naţională. Cireaşa de pe tort este că PE aduce aminte, din nou, de procedura bazată pe articolul 7, a scris ministrul.
Judit Varga a amintit că, potrivit Constituţiei Ungariei, “drepturile fundamentale ale omului sunt inalienabile şi trebuie respectate. Protecţia acestora este datoria principală a statului”.
”Prin urmare, Ungaria protejează drepturile omului la cel mai înalt nivel posibil, motiv pentru care această isterie politică creată de Parlamentul European nu are niciun sens. Faptele sunt de partea noastră, a subliniat oficialul ungar.
“În Ungaria, fiecare persoană adultă trăieşte aşa cum doreşte, în baza propriei sale hotărâri şi a viziunii sale asupra lumii. Cu toate acestea, creşterea şi educarea copiilor este dreptul exclusiv al părinţilor. Nu vom renunţa la asta!”, a declarat Judit Varga, în postarea sa de pe Facebook.
Parlamentul European (PE) a adoptat cu 387 voturi pentru, 123 de abţineri şi 161 voturi împotrivă Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa, care reprezintă un semnal politic puternic către Comisia Europeană şi statele membre UE. Rezoluţia cere, printre altele, respectarea dreptului la viaţă de familie şi căsătorie, recunoaşterea statutului parental pentru persoanele LGBTI şi protejarea acestora de discriminare, hărţuire şi violenţă. Rezoluţia invocănerespectarea drepturilor LGBTIQ în Ungaria.