PoliticăPrima Pagină

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri…

Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi.

Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, ultima lor zi de muncă fiind pe 23 iulie.

Ultimul schimb de la Termocentrala Mintia și-a încheiat activitatea luni seara, la ora 23,00, după 52 de ani în care acest producător de energie a funcţionat în cadrul Sistemului Energetic Naţional.

Termocentrala de la Mintia este un nod strategic, o companie de importanță națională. Cu toate acestea, nici premierul Cîțu, nici ministrul Energiei nu s-au putut întâlni în atâtea luni de zile pentru a găsi o soluție și a scăpa compania de insolvență. Luna trecută, ministrul Virgil Popescu arunca vina pe fostul ministru de Finanțe că nu a aprobat la timp ajutorul de stat pentru a salva compania.

Ca de obicei, miniștrii PNL și USR nu pot întreprinde nimic, ci doar aruncă vina pe antecesorii lor. Vorbim de energie verde, de obiective care avantajează doar statele din Europa de Vest, însă interesele românilor și obiectivele noastre ca țară sunt date uitării. Soluții existau, însă Guvernul este preocupat cu campania electorala internă a PNL și USRPLUS.

Cum am spus în primăvară, ministrul Muncii Raluca Turcan, nu a făcut altceva decât să îi amăgească pe oameni. Era clar, scris în lege, că după trei luni oamenii vor fi concediați și se va alege praful și pulberea de Mintia și Complexul Energetic Hunedoara.

Jurnaliștii 60M.Ro au descoperit o companie ce are zeci de contracte pe domeniul energetic înclusiv cu Complexul Energetic Hunedoara. Aceste contracte fără publicare prealabilă au o valoare foarte mare în comparație cu contractele prin licitație publică sau cele cu atribuire directă pentru consumabile. Vorbim despre contracte de consultanță, audit și studii de fezabilitate, adică de contracte prin care băieții deștepți jefuiesc companiile de stat.

Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE – Romelectro SA este o companie înființată în 1971 și controlată de anumiți agenți ai Direcției de Informației Externe(SECURITATE), din perioada lui Nicolae Ceaușescu până la căderea regimului.

Această companie este controlată, astăzi, de Dan Ioan Gheorghiu, o eminență cenușie în domeniul Energiei românești, fost consilier al lui Victor Ponta. În acea perioadă presa a relatat despre contractele oneroase ce țin de spolierea companiilor românești din domeniul Energiei.

Dan Ioan Gheorghiu

ISPE PROIECTARE SI CONSULTANTA SA cu codul unic de înregistrare RO 40284726 are o explozie a cifrei de afaceri în 2019 și apar primele contracte cu Complexul Energetic Hunedoara în perioada Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Servicii de elaborare studii de fezabilitate: CTE Deva. Conformarea grupurilor energetice nr. 3, 4 la legislaţia de mediu privind emisiile în aer (CAN1010984)695.000 RONAtribuitaNegociere fara publicare prealabilaSOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA S.A. (HUNEDOARA)79314000-808.03.2019

Listă cu contractele companiei milionarului Dan Ioan Gheorghiu cu Compexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, CET GOVORA, Transelectrica, Ministerul Energiei și Economiei, Ministerul Mediului etc.

Export-Contracte-Seap-ISPE-PROIECTARE-SI-CONSULTANTA-S.A.-20.02.2021Descarcă

ISPE PROIECTARE SI CONSULTANTA SA are 79 de contracte în valoare de 20.371.007 Ron( 4,182,958 EURO)conform SEAP. Compania figurează cu datorii în valoare de 7.882.283 RON.

Dan Ioan Gheorghiu este vecin de apartament cu Ponta. Mai mult, au desființat chiar și zidul dintre balcoane, relata presa în 2019. Grupul de băieți deștepți este controlat din Italia de Dan Ioan Popescu, conform EVZ.

În cadrul ISPE îi mai avem pe  Radulescu Virgiliu, Octavian-Dan Georgescu și Ion-Eduard Chitescu.

AnCifra de Afaceri
(RON)
Profit/pierdere Net
(RON)
Nr. angajați
 
Datorii
(RON)
Active Imobilizate
(RON)
Active Circulante
(RON)
2019  15.359.450Infinit%-7.882.283←→161Infinit%8.615.490Infinit%497.311Infinit%7.863.879Infinit%
2018  0←→0←→←→0←→←→←→

Dan Ioan Gheorghiu

Milionarul Dan Ioan Gheorghiu mai este cunoscut și ca un apropiat al fostului premier al României Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au fost surprinși împreună într-un restaurant din București în timp ce discutau despre finanțarea unei candidaturi a lui Călin Popescu Tăriceanu la Primăria Capitalei, conform relatărilor din presa vremii.

Presa afirma că se discuta despre o finanțare de aproximativ 1 milion de euro pentru campania lui Tăriceanu(ALDE). Cei doi şi-au petrecut concediul din august 2015 pe Riviera Italiei, alături de faimosul Dan Ioan Popescu, ministrul celebru din Cabinetul Adrian Năstase.

Ultima grevă din Valea Jiului

Dan Ioan Gheorghiu a fost și consilierul personal al lui Adrian Videanu și face afaceri cu un alt personaj dubios, Marin Anton, fost PDL-PNL, UNPR. Firmele la care sunt asociaţi ISPE şi Marin Anton (cu participaţii care diferă de la o firmă la alta) sunt Solar Factory, Solar Energy Construction, Sun Park şi Photovoltaic Park. Anton a fost audiat recent la DNA.

Romelectro și-a consolidat  afacerile în perioada în care Dan Ioan Popescu, fostul ei coordonator din perioada comunistă, a fost ministrul industriilor în cabinetul condus de Adrian Năstase, perioadă în care a obținut contracte de la stat în valoare totala de aproape jumătate de miliard de dolari. La aceea vreme Gheorghiu era consilierul lui DIP.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Institutul de Studii și Proiectări Energetice SA (ISPE) are ca administratori pe Dan Ioan Gheorghiu, Virgiliu Rădulescu și Viorel Gafița. Directori sunt Dumitru Gârdian și Ion Eduard Ghițescu. Acționari la ISPE sunt Romelectro, cu 69, 19%, Dan Ioan Gheorghiu cu 9, 77, restul de acțiuni fiind deținute de acționari tip listă.

Romelectro a obținut controlul asupra ISPE în 2006, după cum puteți consulta în documentul de mai jos. La ISPE a lucrat și Ion Iliescu în perioada comunistă.

romelectro - document

Aceste personaje sunt asasinii economici care au pus pe butuci economia națională a României, fără drept de apel.

Ministerul Energiei, Virgil Popescu, autorul moral al dezastrului de la Complexul Energetic Hunedoara, a declarat că minele de huilă din România vor fi închise definitiv până în 2030.

Complexul Energetic Hunedoara este căpușat de zeci de ani de companii clientelare ce merg mână în mână cu mafia condusă de Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Minerii au dreptate când spun că liderii lor sunt niște hoți abonați la circuitul de bani negri prin care Complexul Energetic Hunedoara este jefuit, în loc să aibă loc o retehnologizare și crearea unui plan de reorganizare pentru a-și continua activitatea.

Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat autorităților avizat să renegocieze de urgență Pactul Ecologic (Gren Deal) cu Comisia Europeană. România are nevoie de o tranziție mai lentă la energia verde, așa cum este și cazul Poloniei.

„Actualele ținte de decarbonizare, respectiv reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și net zero în 2050, sunt prea ambițioase pentru România. Avem nevoie de perioade de tranziție mai generoase. Polonia, de pildă, cere 2060.

România nu e pregătită să mărească prea repede ponderea energiei din surse regenerabile, în condițiile în care avem resurse naturale proprii de combustibil fosil care, folosind tehnologii adecvate, pot servi dezvoltării.În această fază România poate ecologiza o serie de exploatări miniere”, se arată într-un comunicat AUR.

Totodată, reprezentanții AUR susțin retehnologizarea centralelor Turceni, Rovinari, Craiova (Complexul Energetic Oltenia), Mintia și Paroșeni (Complexul Energetic Hunedoara).

România are nevoie de circa 2500 megawați capacități noi pe gaze naturale. Aceste centrale noi se pot crea cu fonduri europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență și Fondurile de Coeziune pe 2021-2027. Apreciem că circa 3-4 miliarde euro se pot aloca în acest scop din banii europeni. Și companii românești precum Hidroelectrica și Romgaz pot face în acest sens investiții care ar fi extrem de rentabile.

Companiile de stat sunt trase pe linie moartă de clasa politică mafiotă care le jefuiște anual prin contracte atribuite firmelor de partid sau oligarhilor apropiați serviciilor secrete, alea în rezervă sau acoperite în cele mai multe cazuri. Traficul de influență și combinațiile îi unesc pe politicieni, băieții deștepți și executanții din Justiție care le spală dosarele de 30 de ani încoace

Să nu uităm că în primăvară am avut poate ultima grevă a minerilor din Valea Jiului. A plans o țară întreagă aistând neputincioasă în fața dezastrului provocat de clasa politică postdecembristă. De la Iliescu la Iohannis, toți ne-au trădat și ne-au furat țara. Au avut un scop clar, subminarea economiei naționale și distrugerea tuturor companiilor cu capital românesc.

Răbdarea oamenilor s-a terminat și se ajunge la disperare. Clasa politică mafiotă de la București, aflată la guvernare cu PSD în anticameră, ne aburește zilnic la televizor cu tot felul de minciuni. Justiția ori se schimbă din temelii și trece la treabă ori românii se vor ridica ca la 89′. Mămăliga stă să explodeze în diferite regiuni ale țării și când se vor ridica românii va fi vai și amar…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button