Polițiștii au confiscat, în acest an, 2.400 de arme și au anulat 2.862 de permise de port-armă
Poliţiştii au făcut, în primele nouă luni ale acestui an, peste 2.000 de acţiuni pentru verificarea operaţiunilor cu arme. În urma neregulilor constatate, au fost anulate 2.862 de permise de armă şi au fost indisponibilizate peste 2.400 de arme, dintre care 900 de arme letale.
Potrivit Poliţiei Române, în perioada ianuarie-septembrie 2020, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat 2.197 de acţiuni operative pentru combaterea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor şi au făcut 436 de percheziţii domiciliare.
În această perioadă, faţă de 1.581 de persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar faţă de 120 de persoane bănuite au fost luate măsuri preventive (pentru 18 persoane – arestare preventivă, arest la domiciliu – pentru 3, control judiciar – pentru 59 şi reţinere faţă de 40 de persoane).
În aceeaşi perioadă, au fost eliberate 315 avize de import/permise de transfer şi 3.359 de permise de armă. Totodată, au fost desfăşurate activităţi în vederea prelungirii valabilităţii a 5.626 de permise de armă. În cele 9 luni, au fost dispuse 3.328 de măsuri administrative cu privire la permisele de port-armă. Astfel, au fost anulate 2.862 de permise de armă şi 466 de permise de armă au fost suspendate.
De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 2.447 de arme, dintre care 900 de arme letale, 1.482 de arme neletale supuse autorizării şi 65 de arme neletale supuse notificării.
Totodată, au fost indisponibilizate 36.827 de cartuşe, dintre care 28.538 erau deţinute ilegal.
În primele 9 luni ale anului, la nivel naţional, au avut loc 55 de evenimente produse cu arme.
Sursa: News.ro
- Denunț la Parchetul General împotriva Ralucăi Turcan și a fostului director al MNIRLiga Studenţilor Iaşi anunţă că a depus, la Parchetul General, un denunţ împotriva fostului ministru al Culturii Raluca Turcan şi a fostului director al Muzeului Naţional de Istorie a României Ernest Oberländer-Târnoveanu, pentru abuz în serviciu. Reprezentanţii studenţilor invocă lipsa unei hotărâri de Guvern pentru exportul temporar al pieselor de patrimoniu dacice duse la expoziţia …
- Serviciile Sistemului primesc mai mulți bani față de anul trecutProiectul de buget de stat pe 2025, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, prevede alocarea unor sume mai mari la serviciile secrete, comparativ cu anul trecut. Cea mai mare creștere se înregistrează la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Serviciul Român de Informații Credite bugetare: 4,4 miliarde de lei, în creștere cu 11,6% față de execuția preliminară …
- Secretarul de stat american insistă că Trump este decis să cumpere GroenlandaSecretarul de stat american Marco Rubio a subliniat că achiziționarea Groenlandei, teritoriu autonom al Danemarcei, este importantă pentru interesele naționale ale SUA în zona arctică, relatează Politico. „Aceasta nu este o glumă”, a declarat Rubio joi la emisiunea „The Megyn Kelly Show” de pe SiriusXM, una dintre primele sale apariții media de la depunerea jurământului. „Nu este …
- Iar se face reformă în Educație… ne vor proștiDe fiecare dată când un nou ministru al Educației își ocupă scaunul, apare o „reformă” menită să salveze sistemul. În realitate, fiecare schimbare aduce mai mult haos, mai puțină calitate și mai puțină educație reală. Scopul? Să transforme generațiile viitoare în simple mase de manevră, lipsite de gândire critică și ușor de controlat. După ce …
- Jumătate din elevii care încep școala nu mai ajung să dea BAC-ul peste 18 aniRomânia continuă să aibă un sistem educațional care eșuează în cel mai important obiectiv al său: să ducă elevii de la clasa pregătitoare până la finalul liceului. Statisticile sunt dezastruoase – aproape jumătate dintre copiii care intră în școală nu mai ajung să susțină examenul de Bacalaureat. Cauzele sunt multiple și toate legate de nepăsarea …