Prima dezbatere electorală Trump-Biden: Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării și „rase și violență în orașele noastre”

Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters, citată de News.ro.
Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru subiecte, pe lângă economie şi rezultatele personale, pe parcursul a şase segmente, fiecare de câte 15 minute, a anunţat Comisia pentru Dezbaterile Prezidenţiale.
Aceasta va fi prima dezbatere a unei campanii electorale perturbată de pandemia de coronavirus, care a complicat planurile de a organiza votul în secţiile de votare, a omorât peste 200.000 de americani şi a lăsat milioane de oameni fără un loc de muncă.
Între timp, eliberarea unui loc la Curtea Supremă, prin moartea, vineri, a judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, a devenit rapid un subiect de campanie, perspectiva unei majorităţi conservatoare de 6 la 3 galvanizând alegătorii ambelor partide.
Subiectele dezbaterii au fost alese de moderatorul Chris Wallace, prezentator al Fox News.
În mai multe state americane a început deja votul anticipat, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.
Formatul dezbaterii este conceput să ”încurajeze discuţii profunde pe tema unor subiecte importante cu care se confruntă ţara”, au arătat organizatorii, adăugând că subiectele s-ar putea schimba pe măsura evoluţiei ştirilor.
Trump şi Biden vor avea o audienţă limitată în sala unde va avea loc dezbaterea, dar ar urma să atragă milioane de privitori în faţa televizoarelor.
Dezbaterea va avea loc într-un campus comun din Cleveland al Case Western Reserve University şi Cleveland Clinic.
Trump şi Biden urmează să se mai întâlnească de două ori, pe 15 şi pe 22 octombrie.
Sursa: News.ro
- Ilie Bolojan s-a mutat în vila din care a fost gonit Traian BăsescuPremierul Ilie Bolojan s-a mutat în vila RAAPPS în care a locuit fostul președinte Traian Băsescu până să i se retragă acest drept. Ilie Bolojan s-a mutat în vila de protocol RAAPPS care a aparținut fostului președinte Traian Băsescu, până să i se retragă acest drept, după decizia de colaborare cu Securitatea. Potrivit aceleiași surse, …
- Demisie-surpriză în plin protest la Finanțe: Alin Marius Andrieș pleacă din funcția de secretar de statAlin Marius Andrieș, prim-vicepreședinte al PNL Iași, și-a anunțat marți încheierea mandatului de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Decizia vine în contextul protestelor angajaților din instituție, nemulțumiți de politicile guvernamentale. Andrieș a transmis un mesaj de mulțumire și reflecție, sugerând că urmează noi provocări profesionale. Plecarea sa marchează finalul unui mandat cu miză tehnocrată, …
- Rușine națională: CCR îi redă lui Traian Băsescu privilegiile de fost președinte, deși a fost dovedit colaborator al SecuritățiiCurtea Constituțională a decis, stupefiant, să-i redea lui Traian Băsescu toate drepturile de fost președinte, deși instanțele l-au declarat definitiv colaborator al fostei Securități. Decizia ignoră complet condamnarea morală a colaborării cu fosta poliție politică și readuce în funcții privilegiate o persoană cu trecut dovedit în slujba unui regim opresiv. Gestul CCR ridică întrebări grave …
- Lista scumpirilor de la 1 iulie. Energie, RCA, carburanți și rovinietă. Bugetele familiilor românești, din nou sub presiuneDe la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care …
- Rețea de corupție adâncă: Statul român a dat buletine false pentru mii de străini. Funcționarii publici, parte din mecanismul ilegalPeste 7.000 de străini din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova au obținut acte românești în baza unor documente falsificate, cu sprijinul direct al unor funcționari publici. Marți, autoritățile au efectuat peste 200 de percheziții într-un dosar care scoate la lumină un mecanism corupt adânc înrădăcinat în instituțiile statului. România se confruntă cu un nou …