Amendă de până la 10.000 de lire în cazul nerespectării carantinei în Marea Britanie

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a anunţat sâmbătă guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive.
Premierul Boris Johnson, care a declarat în această săptămână că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noile măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.
Printre aceste măsuri, guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.
„Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este ca fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat.
„Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a adăugat Boris Johnson.
Regatul Unit le cere persoanelor testate pozitiv să se izoleze 10 zile, iar oricine trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentând simptomele trebuie să stea în carantină 14 zile.
În cazul nerespectării regulilor, amenzile vor merge de la 1.000 de lire (1.090 de euro) la 10.000 de lire în cazul încălcării repetate.
Pentru a stimula respectarea acestor reguli, persoanele cu venituri limitate vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro) dacă nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor.
Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate şi face faţă unei creşteri rapide a numărului de noi cazuri de la sfârşitul vacanţei.
„Vedem o revenire în Franţa, în Spania, în întreaga Europă. Este absolut inevitabil, mă tem, să vedem acest lucru şi ţara noastră”, a insistat Boris Johnson.
Dacă noi restricţii au fost introduse în această săptămână, premierul britanic şi-a exprimat reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării, în timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate.
Sâmbătă, mai mulţi manifestanţi anti-vaccin şi anti-izolare au înfruntat poliţia în Trafalgar Square, în centrul Londrei. Ulterior, 32 de persoane au fost reţinute.
Sursa: Digi24
- După ce au anulat alegerile, judecătorii CCR și-au trimis secretarul la Ministerul Finanțelor să le ceară cu tupeu „primele de plecare” de sute de mii de leiJudecătorii Curții Constituționale, autorii scandalului care a blocat alegerile din 2024, nu mai au nicio reținere. Și-au trimis secretarul general direct la Ministerul Finanțelor ca să le ceară cu tupeu peste o jumătate de milion de lei, „prime de plecare” garantate printr-o lege scrisă parcă special pentru privilegiați. Nu există bani în buget? Nu-i deranjează. …
- DNA contestă eliberarea condiționată a Elenei Udrea decisă de Judecătoria PloieștiDirecția Națională Anticorupție a contestat decizia Judecătoriei Ploiești prin care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ar fi urmat să fie eliberată condiționat. Udrea execută o pedeapsă de șase ani în dosarul „Gala Bute”, iar recent i-a fost dedusă o perioadă de aproximativ opt luni din pedeapsă. Fosta politiciană a fost externată miercuri din spital, …
- Ioana Ramona Bruynseels, deputat AUR: „Asta nu este solidaritate. Asta este batjocură față de fiecare dintre noi”Deputata AUR Ioana Ramona Bruynseels critică dur privilegiile acordate judecătorilor Curții Constituționale, în timp ce populația suportă măsuri severe de austeritate. Parlamentara atrage atenția asupra sumei de 180.000 de lei acordată fiecărui judecător CCR la final de mandat și cere blocarea acestor plăți, precum și modificarea legii care le permite. Bruynseels lansează un apel ferm …
- Alin Coleșa, deputat AUR: „Factura la curent explodează, deși costul real e de 10 ori mai mic. Energia nu trebuie să fie un lux”Deputatul AUR Alin Coleșa propune o soluție legislativă pentru stoparea creșterii nejustificate a facturilor la energie. Printr-un proiect depus în Parlament, acesta dorește ca prețul energiei electrice să fie calculat în funcție de costurile reale ale producătorilor, nu pe baza prețurilor speculative de pe piața zilei următoare. Coleșa cere transparență totală, plafonarea marjei de profit …
- Zelenski cere sprijin militar de 0,25 % din PIB‑ul statelor membrePreședintele ucrainean Volodîmîr Zelenski a lansat un apel pentru alocarea a 0,25 % din PIB-ul fiecărui stat membru al UE/NATO pentru susținerea industriei de apărare ucrainene.Solicitarea a fost făcută la o conferință de presă desfășurată pe 20 iunie la Kiev, în contextul summitului NATO de la Haga. Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a adresat un apel ferm …