Politică

Chiolhanul de la Cotroceni! Cu ce bunătăți s-au delectat invitații lui Nicușor Dan, de Ziua Națională

Recepția de 1 decembrie de la Cotroceni a fost cel puțin opulentă. Fiind prima sa recepție în funcția de președinte al României, Nicușor Dan nu s-a zgârcit. Însă declarațiile lui contrazic festinul de la Palatul Cotroceni: „avem un deficit comercial foarte mare și nu avem, în momentul ăsta, o adevărată politică economică”. Dar avem sarmale, fasole cu cârnați, salată de vinete, zacuscă – tot ce e bun și tradițional.

La sosire, invitații au găsit un bufet de antreuri format din brânzeturi, hummus, salată de vinete, legume proaspete și diverse salate, alături de salam și șuncă.

Meniul a inclus, de asemenea, pastramă de berbecuț, sarmale de post și cu carne, păstrăv la grătar, ciocănele de pui și somon la cuptor. Preparatele au fost disponibile în cantități generoase, însă recepția nu a avut un caracter luxuriant, mâncărurile și băuturile fiind unele obișnuite.

Nici la capitolul dulciuri nu au stat prost. Invitații au fost întâmpinați de un candy-bar tricolor, iar deserturile au fost decorate în nuanțele drapelului României. Au fost prăjituri precum macarons, choux, mini-eclere și mini-tarte cu fructe.

Și nici la băuturi nu s-a zgârcit președintele. Invitații au avut de ales din mai multe selecții. S-a servit țuică, pălincă, mai multe tipuri de vin, șampanie, prosecco și, desigur, apă și sucuri.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button