SocialȘtirile 60m.RO

Salvaţi Copiii alocă 100.000 de euro pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Institutului Alessandrescu-Rusescu

Salvaţi Copiii alocă 100.000 de euro pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU) al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului (INSMC) Alessandrescu-Rusescu Bucureşti – secţia pediatrie cu materiale şi instrumente sanitare.

„Investiţia este una prioritară şi presupune crearea unui spaţiu nou dedicat triajului, prin renovarea, utilarea şi echiparea completă a CPU INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucureşti – secţia pediatrie, conform standardelor actuale în domeniu, astfel încât acordarea de îngrijiri medicale să ofere toate resursele pentru o intervenţie sigură şi rapidă. Numărul copiilor care au nevoie de îngrijire medicală specializată în unitatea medicală este, în medie, de 50.000 anual, dar capacitatea compartimentului de primiri urgenţe INSMC Alessandrescu-Rusescu este sub jumătatea necesarului, de 20.000 de copii pe an. Compartimentul deserveşte cazuri din toată ţara”, se arată într-un comunicat al Salvaţi Copiii România.

Dr. Gabriela Bar, şef secţie UPU, a spus că reorganizarea Compartimentului de Primiri Urgenţe este necesară pentru creşterea calităţii actului medical şi respectarea standardelor de lucru. Ea a arătat că, în acelaşi timp, renovarea cu materiale de înaltă calitate permite igienizarea optimă, astfel reducând semnificativ răspândirea virusurilor şi a bacteriilor.

Preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a motivat prioritatea de a aloca fonduri pentru sistemul sanitar.

„Dincolo de problemele cronicizate din sistemul neonatal românesc, pentru care Salvaţi Copiii intervine punctual, contribuind la crearea unei strategii coerente la nivel naţional, sistemul sanitar este astăzi, în contextul pandemiei de COVID-19, o prioritate naţională. Astfel, pregătirea Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu-Rusescu Bucureşti pentru a face faţă noilor provocări şi pentru a îngriji optim copiii a devenit o urgenţă. Atât pacienţii, cât şi medicii au nevoie de protecţie”, a spus Alexandrescu.

Totodată, în contextul presiunii pe care pandemia o pune pe spitale şi medici, Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea unui fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical.

„Responsabilitatea majoră revine, în această perioadă, sistemului medical, iar efectele subfinanţării cronice din ultimele decenii pot deveni, în contextul pandemiei, dramatice. Este crucială întărirea capacităţii spitalelor de a interveni şi gestiona cazurile de contaminare, iar medicii, aflaţi în prima linie, au nevoie de materiale sanitare şi de protecţie”, a declarat preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii România, doctorul Mihai Gafencu.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button