Politică

Reziștii nu au șanse la turul II! Patriotul George Simion e favoritul românilor

Surse politice indică faptul că USR traversează o criză profundă, partidul confruntându-se cu perspectiva neplăcută ca nici de această dată candidatul lor, Elena Lasconi, să nu intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Conform unui sondaj recent, Lasconi ar fi cotată la un nivel modest, departe de primii doi favoriți. Aceasta este o lovitură grea pentru strategii USR, care au mizat intens pe popularitatea fostei jurnaliste și actuale primărițe de la Câmpulung.

Între timp, George Simion, liderul AUR, continuă să conducă detașat în preferințele electoratului, profilându-se ca unul dintre favoriți pentru turul doi. Popularitatea lui Simion se bazează pe un discurs naționalist și pe o retorică de apropiere de valorile tradiționale, ceea ce pare să rezoneze puternic cu o parte semnificativă a electoratului.

În tabăra USR, nemulțumirea crește, iar conflictul latent dintre Elena Lasconi și fosta conducere a partidului pare să fi avut un impact negativ asupra susținerii din interior. Rămâne de văzut cum va gestiona partidul această situație, dat fiind că USR spera ca Lasconi să reprezinte o soluție de reînnodare a legăturii cu electoratul tânăr și urban.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button