Politică

Crin Antonescu: „Ciucă și Lasconi sunt ca VALOARE sub cea a Vioricăi Dăncilă”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Crin Antonescu a exprimat o dezamăgire profundă față de evoluțiile politice recente, criticând atât Partidul Național Liberal (PNL), cât și alianțele din cadrul dreptei politice din România. Antonescu s-a arătat nemulțumit de asocierea cu Nicușor Dan și de rolul pe care acesta îl joacă în politica dreptei, subliniind că acesta beneficiază de un sprijin disproporționat în raport cu realizările sale ca primar al Bucureștiului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Crin Antonescu a abordat direct tema popularității lui Nicușor Dan, sugerând că scorul electoral obținut la alegerile locale din 2020 (aproximativ 47-48%) este prezentat ca o justificare pentru a-l menține în centrul scenei politice. Cu toate acestea, el consideră că mandatul său de primar nu a fost unul impresionant și a adus în discuție performanțele altor primari de sectoare care au obținut scoruri mult mai bune.

„Nicușor Dan joacă rolul de prin tenor pe scena dreptei, invocând un scor uriaș la alegerile locale, ceea ce pare să ne facă să uităm ce mandat a avut”, a afirmat Crin Antonescu.

Critici la adresa PNL și a lui Nicolae Ciucă

Fostul lider liberal a fost critic și la adresa PNL-ului, evidențiind faptul că actuala conducere a partidului a ajuns într-o poziție subordonată față de Nicușor Dan. Această dinamică i se pare jenanta lui Antonescu, care a remarcat ironic faptul că Nicolae Ciucă pare să fie „achiziționat politic” de Nicușor Dan în lipsa unei direcții clare după retragerea din scenă a lui Klaus Iohannis.

„Este jenant să-l vedem pe domnul Ciucă în poziția de a fi un adept politic al lui Nicușor Dan”, a spus Antonescu.

Degradarea imaginii PNL

Un alt punct central al criticii lui Antonescu este percepția asupra PNL, pe care o consideră în continuă degradare. Acesta amintește de acuzațiile aduse de-a lungul timpului PNL-ului că ar fi „chelnerii PSD-ului” și subliniază că, acum, partidul pare să joace un rol similar în relația cu Nicușor Dan.

„Reputația PNL s-a întărit în sens negativ, fiind acuzați de oameni din dreapta că sunt chelnerii PSD-ului la guvernare. Acum, par chelnerii lui Nicușor Dan”, a subliniat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button