PoliticăȘtirile 60m.RO

Răscoală în PNL. Ciuca va fi dat jos dupa alegeri, Bolojan va fi președinte

Surse din interiorul Partidului Național Liberal (PNL) indică faptul că Nicolae Ciucă ar urma să fie înlocuit din funcția de președinte al partidului imediat după alegerile din 2024. Tensiunile interne și nemulțumirile față de actuala conducere au crescut în ultimele luni, iar o revoltă majoră este pe cale să izbucnească.

Mai multe voci din partid susțin că Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și un nume cu greutate în PNL datorită succeselor sale administrative, ar fi favorit să preia conducerea. Bolojan este perceput ca o figură puternică și pragmatică, capabilă să readucă partidul pe o traiectorie ascendentă, mai ales în contextul scăderii popularității formațiunii în sondaje.

Surse apropiate conducerii PNL au confirmat că o serie de negocieri și discuții interne sunt deja în desfășurare, iar schimbarea lui Ciucă este văzută ca o certitudine pentru perioada post-electorală. Planul este ca Bolojan să fie ales la conducerea partidului în cadrul unui congres extraordinar, în încercarea de a revitaliza formațiunea politică și a o pregăti pentru viitoarele provocări electorale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button