5 metode prin care poți avea o viață mai lungă

Distribuie acest articol!

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan au efectuat un studiu masiv al impactului obiceiurilor de sănătate asupra speranței de viață, folosind date din binecunoscutul studiu al sănătății asistenților medicali (NHS) și al studiului de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății (HPFS). Aceasta înseamnă că au avut date despre un număr imens de oameni pe o perioadă foarte lungă de timp. NHS a inclus peste 78.000 de femei și le-a urmat din 1980 până în 2014. HPFS a inclus peste 40.000 de bărbați și le-a urmat din 1986 până în 2014. Este vorba de peste 120.000 de participanți, 34 de ani de date pentru femei și 28 de ani de date pentru bărbați.

Cercetătorii au analizat datele NHS și HPFS privind dieta, activitatea fizică, greutatea corporală, fumatul și consumul de alcool care au fost colectate din chestionare validate administrate în mod regulat.

Ce este, mai exact, un stil de viață sănătos?

Aceste cinci domenii au fost alese deoarece studiile anterioare au arătat că au un impact mare asupra riscului de deces prematur. Iată cum au fost definite și măsurate aceste obiceiuri sănătoase:

1. Dieta sănătoasă , care a fost calculată și evaluată pe baza aportului raportat de alimente sănătoase precum legume, fructe, nuci, cereale integrale, grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3 și alimente nesănătoase, cum ar fi carnea roșie și procesată, îndulcit cu zahăr băuturi, grăsimi trans și sodiu.

2. Nivelul de activitate fizică sănătoasă , care a fost măsurat ca cel puțin 30 de minute pe zi, de activitate moderată până la intensă zilnic.

3. Greutatea corporală sănătoasă , definită ca un indice de masă corporală normal (IMC), care este cuprins între 18,5 și 24,9.

4. Fumatul , ei bine, nu există o cantitate sănătoasă de fumat. „Sănătos” aici însemna să nu fi fumat niciodată.

5. Consumul moderat de alcool , care a fost măsurat între 5 și 15 grame pe zi pentru femei și de 5 până la 30 de grame pe zi pentru bărbați. În general, o băutură conține aproximativ 14 grame de alcool pur. Adică 12 uncii de bere obișnuită, 5 uncii de vin sau 1,5 uncii de băuturi spirtoase distilate.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, date despre vârstă, etnie și utilizarea medicamentelor, precum și date de comparație din sondajele naționale de examinare a sănătății și nutriției și a datelor online pentru cercetări epidemiologice ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Un stil de viață sănătos face diferența?

După cum se dovedește, obiceiurile sănătoase fac o mare diferență. Conform acestei analize, persoanele care îndeplineau criteriile pentru toate cele cinci obiceiuri s-au bucurat de o viață semnificativ mai impresionantă decât cele care nu aveau niciuna: 14 ani pentru femei și 12 ani pentru bărbați (dacă aveau aceste obiceiuri la 50 de ani). Persoanele care nu aveau niciunul dintre aceste obiceiuri erau mult mai predispuse să moară prematur din cauza cancerului sau a bolilor cardiovasculare.

Anchetatorii studiului au calculat, de asemenea, speranța de viață în funcție de câte dintre aceste cinci obiceiuri sănătoase aveau oamenii. Doar un obicei sănătos (și nu a contat care) … doar unul … a extins speranța de viață cu doi ani la bărbați și femei. Nu este surprinzător, cu cât oamenii au obiceiuri mai sănătoase, cu atât durata lor de viață este mai lungă. Aceasta este una dintre acele situații în care mi-aș dori să le pot retipra graficele, pentru că sunt atât de cool. (Dar dacă sunteți foarte curioși, articolul este disponibil online, iar graficele sunt la pagina 7. Consultați Graficul B, „Speranța de viață estimată la 50 de ani în funcție de numărul factorilor cu risc scăzut”).

Acest lucru este imens . Și confirmă cercetări similare anterioare – o mulțime de cercetări similare anterioare. Un studiu din 2017 utilizând datele din Studiul privind sănătatea și pensionarea a constatat că persoanele cu vârsta peste 50 de ani, care aveau greutate normală, nu fumaseră niciodată și băuseră alcool cu ​​moderare, trăiau în medie cu șapte ani mai mult. O megaanaliză din 2012 a 15 studii internaționale care a inclus peste 500.000 de participanți a constatat că peste jumătate din decesele premature s-au datorat unor factori de viață nesănătoși, cum ar fi dieta slabă, inactivitatea, obezitatea, consumul excesiv de alcool și fumatul. Și lista cercetărilor de sprijin continuă.

Deci, care este problema noastră (mare)?

După cum subliniază autorii acestui studiu, în SUA tindem să cheltuim în mod bizar pe dezvoltarea de medicamente de lux și alte tratamente pentru boli, mai degrabă decât pe încercarea de a le preveni. Aceasta este o mare problemă.

Experții au sugerat că cel mai bun mod de a ajuta oamenii să facă o dietă sănătoasă și să schimbe stilul de viață este la scară largă, la nivel de populație, prin eforturi de sănătate publică și schimbări de politici. (Un fel de legislație privind căștile pentru motociclete și centurile de siguranță …) Am făcut un pic de progres în legislația privind tutunul și trans-grăsimile .

Desigur, există o mulțime de împingeri din partea industriei mari. Dacă avem linii directoare și legi care ne ajută să trăim mai sănătos, marile companii nu vor vinde la fel de multă mâncare rapidă, chipsuri și sifon. Și pentru companiile dornice să câștige bani cu prețul vieții umane, ei bine, asta le înfurie foarte tare.

Sursă text: health.harvard.edu

Sursă foto: manhattanmentalhealthcounseling.com


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: