JUSTIȚIE

CORUPȚIE: Elicopterele MAI, jucăriile lui Marcel Vela

Intenţiile discutabile prin care Marcel Vela vrea să pozeze într-un “om cinstit și sărac” s-au materializat într-o fenomenală apariţie cu taxiul la Ministerul de Interne, în prima sa zi de lucru.

Vela Marcel

O astfel de încercare a fost şi cea în care a defilat cu inconfundabila geacă împrumutată din recuzita studiourilor Buftea, reuşind să pozeze în “omul din popor” şi în cetăţeanul de vază care pune umărul la construcţia României normale și educate a lui Iohannis. Un apropiat al lui Vela, l-a caracterizat în felul următor: “Vela minte nu numai când respiră, ci și când inspiră”. În acest context, este bine că mai există și oameni care îi cunosc adevărata față și care au început să vorbească.

Practic, Vela este doar o picătură în marea de politicieni care a secătuit bugetul României după 1989. Mai mult, dacă parcurgem ultimele sale declarații de avere, vom observa că, de la an la an, acesta a devenit tot mai sărac.

Sărac în acte, însă bogat în bani și fapte ”penale”! Vela a devenit un adevărat baron de Caraș-Severin, un individ mediocru, cu școala făcută mult prea târziu pentru a mai înțelege ceva din ea. Este, la acest moment, poate singurul om politic despre care ştim că a fost doar bugetar, dar și-a permis să plătească cu 108 milioane de lei pentru un avion privat cu care să meargă, atunci când vrea el, să bea o cafea la București. În continuare, vă prezentăm răspunsul Școlii superioare de aviație civilă la solicitarea lui Marcel Vela de a închiria un avion PIPER SENECA V, cât și ordinul de plată semnat de Marcel Vela, în valoare de 10.860,70 lei RON.

Iată câteva imagini cu avionul și cu luxul din interiorul acestuia, lux pe care și-l permitea “săracul” primar Vela.

Mai interesant este să știm cine erau cele patru personaje care au urcat în avion cu Vela, la acea oră târzie. După cum se vorbește, în avion se aflau Crin Antonescu, Eduard Hellvig, actualul șef de la SRI și Daniel Chițoiu, care se întorceau de la nunta fiicei lui Vela unde Daniel Chițoiu fusese naș. Ginerele lui Vela era viceprimar liberal în comuna Armeniș, pentru ca ulterior să ajungă primarul localității Armeniș.

Dacă ar fi fost întrebat Marcel Vela de unde avea banii, acesta ar fi răspuns că îi avea de la “bogata” sa mamă, lăptăreasa din Armeniș, din cei 300.000 euro economisiți cu mare trudă din micuța pensie pe care i-o plătește statul român.

Vela Marcel este doar un hoț cu papion, iar acest lucru este posibil tocmai pentru că multe instituţii care ar trebui să îi ancheteze activitatea nu o fac. De ce? Iată un exemplu: procurorul Gavra Codrin, despre a cărui susţinere pentru a ajunge în structura centrală a DNA, într-o funcţie de conducere, s-a vorbit în mai multe rânduri că ar proveni din partea PNL.

Gavra Codrin

Procurorul Gavra Codrin, originar din localitatea Vărșand, județul Arad, are o vechime de peste 25 de ani în magistratură. Gavra a ajuns în anul 2015 ca procuror la DNA Timișoara, iar  „Pentru merite deosebite în activitatea profesională desfășurată în perioada 2011 – iunie 2012”, a fost evidențiat de fostul Procuror General al României, Laura Codruta Kovesi, pentru că a reușit să blocheze absolut toate dosare penale din județele Caraș Severin, Timiș, dar mai ales din Arad, acolo unde, avea misiunea să ASCUNDĂ aproape toate dosarele penale ale lui Falcă Gheorghe.

Așa citesc și procurorii șefi din DNA, Codul de Procedură Penală, printre rânduri
În timp ce miniștrii, premierul, și grupările de crimă organizată din jurul lor fură miliarde de euro din bugetul statului, procurorii DNA au adormit cu capul pe Codul Penal

În avion, timpul trece în zbor, spunea în glumă Woody Allen.

Marcel Vela survolează cu elicopterul MAI locatitatea de baștină Armeniș

Se pare că ministrul de interne, Marcel Vela, a vrut să comprime perioada mai puţin fastă pentru ţară în perioada stării de urgenţă. Altfel, nu ne putem explica  apetenţa ministrului de a zbura cu elicopterul prin judeţul Caraş-Severin tocmai în perioada stării de urgenţă.

Episodul zborului către cimitirul din comuna Măureni, judeţul Caraş-Severin, când a aterizat cu elicopterul la cimitir pentru a depune o coroană la mormântul unei asistente a stârnit revoltă la acel moment, dar cu toate astea, Vela continua să survoleze comuna Armeniş din judeţul Caraş-Severin, în ciuda criticilor care apăreau în presă. Trebuie menţionat faptul că Armeniş este comuna natală a ministrului şi, poate, este de înţeles nevoia oricărei persoane aflate în momente grele, cu atât mai mult a unui ministru pe care apasă atâta responsabilitate în aceste vremuri, de a se întoarce la locurile natale pentru reechilibrare emoţională şi spirituală. Numai că, România avea nevoie în starea de urgenţă de un ministru de interne puţin mai „pâmântean” şi mai ancorat în realităţile de la centru, căci poate tocmai zborurile acestea prelungite i-au dat idei năstruşnice pentru măsurile impuse populaţiei, așa cum a fost cea din ajunul Sărbătorilor Pascale.

Altădată, într-un turneu, Vela a luat cu el în elicopter și doi reporteri de televiziune.

Vela cântă la microfoanele televiziunilor sistemului

Citește în continuoare pe ANCHETATORII.RO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button