33 de miliarde de euro va primi România de la UE

Prin pachetul de redresare propus de Comisia Europeană, România ar putea primi 33 de miliarde de euro, anunță europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Proiectul propus de Comisia Europeană are prevăzut în buget suma de 750 de miliarde de euro. România va primi din aceștia 33 de miliarde de euro, urmând să restituie 12 miliarde din aceștia.

„Astăzi este o zi importantă deoarece cetățenii europeni așteaptă ajutor și sprijin din partea UE și azi le putem spune că ajutorul urmează să vină, creăm un pachet de ajutor, Uniunea Europeană face ce a promis.

Acesta este un nou instrument, sprijinul pe care îl oferă va fi concret, va face o diferență pentru oameni, companii, regiuni și state. Azi e doar începutul.

Trebuie să creăm cel mai bun pachet de redresare posibil și, în acest sens, Parlamentul European trebuie să fie pe deplin implicat în acest pachet de redresare.

Colegii de aici din sală vin din toate regiunile Europei. Sunt în contact direct și permanent cu cetățenii și știu exact care sunt necesitățile pe teren. Ce au nevoie spitalele, companiile și cetățenii.

De aceea, spunem că Parlamentul European trebuie implicat pe deplin în felul în care sunt cheltuiți banii din pachetul de redresare, dar de asemenea și în felul în care sunt restituiți acești bani”, a scris europarlamentarul pe facebook, fiind citat de ziare.com.

%d blogeri au apreciat: