Politică

PSD și PNL au decis: Măresc ajutorul social pentru românii care nu muncesc

Aproape jumătate de milion de români vor primi bani în plus de la stat. Parlamentarii puterii au decis să majoreze ajutorul de șomaj pentru cei care nu au un loc de muncă.

Potrivit proiectului de lege, pentru fiecare lună nemuncită, un șomer din Romania va primi în plus 131 de lei, adica ajutorul de somaj va ajunge la 525 de lei pe lună.

Legea spune că această indemnizație se acordă pentru maximum 6 luni, dacă cineva a cotizat până la 5 ani și cel mult un an dacă a cotizat cel puțin 20 de ani.

Nu toți parlamentarii susțin această majorare. Sunt voci care spun că astfel se încurajează mai degrabă statul acasă pe bani un pic mai mulți.

Iar România nu sta deloc bine la capitolul ”șomeri”. Avem aproape o jumătate de milion de șomeri, deși exista cerere pentru forță de muncă. În luna iulie, rata șomajului în România a ajuns la 2,56%, în creștere față de luna trecută. Altfel spus, numărăm aproape 224 de mii de români fără loc de muncă, însă doar 36.000 primesc și bani de la stat.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este for decizional și va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button