Politică

Mircea Geoană reacționează după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România: Nu este problema lor!

După ce administrația de la Kremlin prin ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a cerut forțelor NATO să se retragă din România și Bulgaria, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO a spus că nu există nicio modalitate de a negocia configurația NATO în interiorul țărilor.

„Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent: nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO. Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO. Nu este problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său. Ceea ce spunem Federației Ruse este că e totalmente anacronic și este o întoarcere în timp istoric către zone complicate ale istoriei europene, ideea că poți să ameninți cu incursiune militară un stat vecin, suveran, independent și democratic din Europa. Aceasta este linia cu adevărat roșie, nu cea pe care o spune șeful diplomației de la Moscova”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Digi24.

Reacția adjunctului șefului NATO vine după ce Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a spus că Rusia vrea să obțină de la Occident  prevederi care presupun plecarea forţelor NATO din România şi Bulgaria.

Lasă un răspuns

Back to top button