Trump avertizează că țara va trece printr-o gravă criză economică dacă nu va fi reales

Distribuie acest articol!

Președintele Trump a recunoscut situația întreprinderilor mici și a susținut o redresare economică joi, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia sărbătorii „Spiritul Americii” la Casa Albă.

În același timp, el a avertizat cu sinceritate asupra unei „prăbușiri” econimice de nivelul celei din 1929 care a coincis cu Marea Depresiune – dacă pierde alegerile.

Președintele a prezentat companii care produc articole precum grătar, tambururi pentru pescuit, steaguri, cafea, înghețată, protecție solară și lilieci de baseball. Înainte de a vorbi, Trump a fost văzut luând câteva leagăne cu unul dintre lilieți afișați.
„Fiecare companie de astăzi întruchipează adevărata excelență americană”, a declarat Trump în timpul unei scurte adrese.

Trump a continuat să sărbătorească „vești deosebite din toată țara noastră”, întrucât au fost create aproape 5 milioane de locuri de muncă în luna iunie – o recuperare a șomajului sever care a apărut la americani în urma pandemiei de coronavirus.

În ceea ce privește bătălia împotriva COVID-19, Trump a spus că „nu am reușit în totalitate încă”, dar „în curând”.

Având în vedere că economia se va redeschide treptat și revenirea locurilor de muncă, Trump a prezis că până anul viitor țara va fi într-o poziție și mai puternică decât anterior pandemiei. Adică, a avertizat el, atât timp cât câștigă în noiembrie și rămâne în funcție.

„Vom avea o scădere economică cum nu am mai văzut niciodată”, a spus Trump, avertizând împotriva potențialelor creșteri democratice ale taxelor fiscale. „Puneți persoana greșită în funcție, veți vedea lucruri pe care nule-ați fi crezut posibile.”

Amintindu-și un avertisment pe care l-a transmis mai devreme despre perspectiva democratului Joe Biden de a majora impozitele, el a spus: „Asta va fi, toată această muncă incredibilă pe care am făcut-o, va dispărea. Poate fi chiar o situație ca cea din 1929. Așadar, avem șansa de a avea cele mai mari numere din istorie. „

Apoi, președintele a mulțumit oficialilor de ordine și Gărzii Naționale pentru protejarea monumentelor pe care unii protestatari le-au vizat în ultimele săptămâni în numele justiției rasiale. Trump a declarat că „suntem o națiune dedicată oportunităților egale și abundente pentru cetățenii din fiecare rasă, culoare, religie și crez”.

Între timp, democrații au avertizat că raportul privind locurile de muncă din luna iunie ar putea fi înșelător și au continuat să conteste abordarea lui Trump asupra pandemiei.

„Situația de la începutul lunii iunie din raportul asupra locurilor de muncă, de când economia s-a redeschis însă prea devreme, nu reflectă și situația infectărilor cu coronavirus care a scăpat de sub control, forțând comunitățile care au început să se redeschidă șă de închidă din nou”, a spus președintele Camerei Nancy Pelosi, D-Calif ., într-o declarație.

Vineri, Trump va apărea la Muntele Rushmore pentru un spectacol de artificii, urmat de o sărbătoare în Washington, D.C., pe 4 iulie.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: