JUSTIȚIE

Ziaristul acuzat că a amenințat doi procurori DNA, achitat

Un jurnalist constănţean acuzat că a amenințat prin WhatsApp doi procurori DNA a fost achitat. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanţa și este definitivă. În prima instanţă el fusese condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Constanţa a admis, luni, apelul formulat de jurnalist la decizia Judecătoria Constanţa din decembrie 2022. Magistraţii au decis achitarea sa.

Jurnalistul fusese condamnat în luna decembrie a anului trecut la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj judiciar, dar decizia nu era definitivă.

În luna decembrie 2021, jurnalistul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj judiciar.

Ce spunea Parchetul

“În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reţinut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button