Internațional

Zelenski va publica o carte cu discursurile ținute în timpul războiului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenționează să publice o colecție a discursurilor sale ținute în timpul războiului. Editorul cu care va colabora liderul de la Kiev a descris cartea drept „un strigăt de luptă pentru ca lumea să vorbească şi să lupte pentru libertate”.

„Un mesaj din Ucraina” este titlul ales al cărții. Din câte se pare, lansarea oficială va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Ce plănuiește Zelenski să facă

Potrivit prestigioasei editori britanice Penguin Random House, cartea va include 16 discursuri selectate personal de Zelenski, care vor „explora călătoria Ucrainei din 2019 și până în prezent”. „Discursurile mele îi vor ajuta pe cititori să înţeleagă ucrainenii: aspiraţiile, principiile şi valorile noastre”, a completat chiar președintele. De asemenea, cartea va include o introducere în care Volodimir Zelenski explică tot ce a învăţat el despre sine şi Ucraina de la începutul conflictului cu Rusia.

„Sprijinirea Ucrainei nu este o tendinţă, o memă sau o provocare virală. Dacă vrei să înţelegi de unde suntem, ce vrem şi încotro mergem, trebuie să înveţi mai multe despre cine suntem. Această carte te va ajuta să faci exact asta” – Volodimir Zelenski

Toate veniturile obținute în urma vânzărilor vor fi donate fondului United24, controlat de Guvernul Ucrainei. Banii sunt direcționați spre ministerele guvernamentale, pentru a acoperi nevoile stringente. Potrivit AP, un exemplar al cărții lui Volodimir Zelenski se va vinde, în Marea Britanie, cu 69 de lire sterline.

Cartea „Un mesaj din Ucraina” va include o prefaţă semnată Arkadi Ostrovsky, redactorul cotidianului The Economist pentru Rusia şi Europa de Est. El susține că această carte conţine ideea de „cum şi-a găsit Ucraina vocea şi puterea”.

Discursurile președintelui Zelenski vor fi publicate de Hutchinson Heinemann de la Penguin Random House, din Marea Britanie, şi vor ajunge şi în alte ţări, precum SUA, Germania, Spania şi Portugalia. Rowan Borchers, director editorial la Hutchinson Heinemann, a declarat: „În ultimele şapte luni, discursurile preşedintelui Zelenski au devenit un strigăt pentru toţi cei cărora le pasă de viitorul democraţiei. Este onoarea vieţii mele să-l ajut să împărtăşească mesajul lumii”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button