Internațional

Zelenski: Anexarea celor 4 regiuni ucrainene va aduce un dezastru pentru Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a convocat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al țării, după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul privind anexarea regiunilor ocupate din Ucraina. În discursul susținut azi noapte, Zelenski a spus că anexarea celor 4 regiuni ucrainene va aduce un dezastru pentru Rusia și a făcut apel la ruși să-l oprească pe Putin.

„Rusia nu va anexa noi teritorii din Ucraina. Rusia se va anexa doar dezastrului pe care l-a adus în teritoriul ocupat al țării noastre. Întreaga societate rusă va rămâne fără o economie normală, fără o viață decentă și fără respect pentru orice valori umane. Este prețul plătit pentru faptul că o anumită persoană din Rusia vrea să continue acest război”, a spus Zelenski.

„Toate astea pot fi oprite. Va trebui să-l oprim pe cel care vrea război mai mult decât viață. Viețile voastre, cetățeni ai Rusiei”, a continuat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button