InternaționalȘtirile 60m.RO

Wuhan: Mii de oameni au întâmpinat Noul An în stradă

Mii de oameni au ieșit în stradă la miezul nopții pentru a întâmpina anul 2021 în centrul orașului chinez Wuhan. Conform tradiţiei, oamenii s-au adunat în faţa vechii clădiri a Vamei Hankow, unul dintre cele mai populare locuri din oraş. Când vechiul ceas al clădirii a ajuns la miezul nopţii, mulţi oameni au lansat baloane în aer, relatează Reuters.

Deși în Wuhan nu s-au mai înregistrat noi cazuri de infectări în ultimele luni, o creştere recentă a cazurilor din diferite oraşe chineze, inclusiv Beijing, le-a reamintit oamenilor din Wuhan că pandemia nu s-a încheiat încă. „Sper că în 2021 totul merge bine în ţară şi Wuhan poate reveni la normal şi sper că lumea va putea învinge în curând pandemia”, a spus Anson Yang, rezident al Wuhan.

A existat o prezenţă importantă şi a poliţiei şi un control strict al mulţimii. Festivităţile au avut loc la 12 luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spune că a primit prima dată vestea cazurilor de pneumonie cu o cauză necunoscută în Wuhan, care ulterior a devenit cunoscut ca primul focar mondial de COVID-19. O echipă de experţi ai OMS este programată să sosească în China luna acesta pentru a investiga originile pandemiei.

Sursa: CBS News
Back to top button