Politică

Washington Post: Biden i-a cerut lui Zelenski să nu se mai plângă

Președintele american Joe Biden i-a cerut omologului său ucrainean Vladimir Zelensky să nu se mai plângă că Washingtonul nu oferă suficientă asistență Kievului, a informat marți Washington Post, citând un fost oficial de la Casa Albă.

Sursa a declarat ziarului că, într-un stadiu incipient al operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, Zelensky a îndemnat Statele Unite și alte țări occidentale să trimită mai multe arme și să impună sancțiuni mai aspre împotriva Rusiei, în ciuda cantităților fără precedent de ajutor și a armelor avansate deja furnizate. la Kiev de Biden și Congres. Totuși, Biden l-a avertizat pe Zelensky că i-ar fi greu să continue să ceară bani Congresului dacă liderul ucrainean pare ingrat și tot spune că asistența nu este suficientă, scrie ziarul.

La începutul acestei luni, Biden a semnat un nou proiect de lege privind finanțarea guvernului SUA până la 16 decembrie 2022, care prevede, de asemenea, un ajutor de 12,4 miliarde de dolari pentru Ucraina. Cel mai recent pachet include 4,5 miliarde de dolari în asistență economică pentru Kiev.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button