Semnificații istorice pentru ziua de 19 iulie. În capitala finlandeză Helsinki debutau Jocurile Olimpice de Vară

1834: Se năştea pictorul francez Edgar Degas (d. 1917)
1898: Se năştea Herbert Marcuse, filosof şi sociolog german (d. 1979)
1900: Se inaugura prima linie a metroului parizian
1903: Ciclistul Maurice Garin câştiga prima ediţie a Turului Franţei
1947: Se năştea muzicianul britanic Brian May, chitarist al trupei The Queen, astrofizician şi activist pentru drepturile omului
1952: În capitala finlandeză Helsinki debutau Jocurile Olimpice de Vară
1963: Pilotul american Joseph A. Walker efectua un zbor test la 106.010 de metri
1971: Se năştea pugilistul ucrainean Vitali Klitschko
1976: Se năştea actorul englez Benedict Cumberbatch
1980: Se năştea muzicianul iranian Sami Yusuf
1980: Se năştea muzicianul tobagoan Lyrikal
1992: Judecătorul italian Paolo Borsellino era asasinat (n. 1940)
1992: Cântăreţii americani Whitney Houston şi Bobby Brown se căsătoreau
2001: Cel de-al treilea Centru de Transplant de Celule Stem din România era inaugurat la Târgu Mureş
2006: Înceta din viaţă actorul american Jack Warden (n. 1920)
2007: În SUA, era difuzat primul episod al serialulului tv ‘Mad Men’
2011: La Los Angeles, avea premiera lungmetrajul ‘Captain America: The First Avenger’, regizat de Joe Johnston, cu Chris Evans şi Hayley Atwell în distribuţie
2014: Actriţa americană Skye McCole Bartusiak era răpusă de o supradoză de medicamente (n. 1992)
2015: OMS anunţa că virusul Ebola a ucis, la nivel naţional, peste 11.000 de persoane
2017: La jumătate de an de la învestirea la Washington, o moțiune de cenzură simbolică a fost depusă împotriva adminstrației conduse de Donald Trump
2019: Înceta din viață actorul olandez Rutger Hauer (n. 1944)
- Zeci de contracte publice pentru firma partenerei vicepremierului Dragoș Anastasiu: achiziții directe, legături politice și opacitate în cheltuirea banului publicÎn ultimii cinci ani, firma de arhitectură Unith2B, condusă de Hildegard Brandl – arhitectă și partenera vicepremierului Dragoș Anastasiu – a obținut peste 40 de contracte cu instituții publice din România, multe dintre ele fără licitație, prin achiziție directă. Valoarea cumulată a acestor contracte se ridică la zeci de milioane de euro, în contextul în …
- Datoria țării e imensă: 30.000 euro de fiecare muncitor românRomânia este astăzi îngropată în datorii. Peste 200 de miliarde de euro reprezintă datoria publică acumulată de stat, în mare parte de guvernele PSD și PNL, care au condus țara cu o inconștiență greu de descris. Iar nota de plată nu o achită politicienii, ci cetățenii care muncesc cinstit. Raportat la numărul românilor activi în …
- Aproape un milion de bătrâni trăiesc cu pensia minimă – ridicol de mică. Bolojan ia aproape 15.000 euro lunarÎn România, aproape un milion de pensionari supraviețuiesc lunar cu pensia minimă garantată, adică 1.281 de lei – echivalentul a aproximativ 250 de euro. O sumă rușinos de mică, umilitoare, care abia acoperă cheltuielile pentru hrană, medicamente și întreținere. Sunt bătrâni care au muncit o viață întreagă și care astăzi sunt tratați ca o povară. …
- PSD și PNL conduc România ca pe o feudă: corupție, birocrație, baroni locali, sărăcie, datoriiRomânia nu mai este un stat modern. A fost transformată într-o feudă condusă de două clici toxice: PSD și PNL. Totul funcționează pe bază de relații, influență și jaf organizat. Instituțiile publice au fost capturate. Banii publici, furați cu acte. Iar cetățeanul de rând este doar iobagul perfect: plătitor de taxe, fără drepturi, fără speranță. …
- L-ați mai văzut pe Iohannis? L-au aruncat la groapa de gunoi a istoriei postdecembristeZece ani a fost „marele mut” al politicii românești. Klaus Iohannis a stat în fruntea statului cu o aroganță glacială, dar cu o incompetență care a costat România enorm. Astăzi, e dispărut. Nici urmă de el. Nu mai dă interviuri, nu mai ține discursuri, nu mai există. A fost scos din peisaj ca un ambalaj …