Știrile 60m.RO

Volodimir Zelenski: rușii au construit camere de tortură, în două regiuni

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, cu privire la o ofensivă iminentă a forţelor ruseşti în partea de est a ţării, potrivit CNN.

„Trupele ruseşti se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul ţării noastre. Aceasta va începe în viitorul apropiat”, a declarat Zelenski.

„Ei vor să termine şi să distrugă literalmente Donbasul. Să distrugă tot ceea ce a dat odată glorie acestei regiuni industriale. La fel cum trupele ruseşti distrug Mariupol, ei vor să nimicească şi alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a adăugat preşedintele ucrainean.

În ceea ce priveşte Harkov, Zelenski a declarat că bombardamentele ruseşti au ucis duminică cinci locuitori şi au rănit alţi 15. El a adăugat că, în ultimele patru zile, 18 persoane în total au fost ucise şi 106 au fost rănite de bombardamentele ruseşti din Harkov.

„Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată. Mortiere, artilerie împotriva cartierelor rezidenţiale obişnuite, împotriva civililor obişnuiţi”, a afirmat el.

Zelenski a acuzat forţele ruseşti de comiterea unor încălcări ale dreptului umanitar în regiunile Herson şi Zaporojie din sudul Ucrainei.

„Acolo sunt construite camere de tortură. Ei răpesc reprezentanţi ai autorităţilor locale şi orice persoană considerată vizibilă pentru comunităţile locale. Ei şantajează profesorii. Ei fură banii prevăzuţi pentru plata pensiilor. Ajutorul umanitar este blocat şi furat. Ei creează foamete”, a declarat el.

În discursul său, Zelenski a reiterat, de asemenea, apelul său către aliaţi de a întrerupe livrările de petrol rusesc.

„Necesitatea unui embargo asupra livrărilor de petrol din Rusia creşte în fiecare zi. Toată lumea din Europa şi America vede deja că Rusia foloseşte în mod deschis energia pentru a destabiliza societăţile occidentale. Pariul Rusiei pe haosul de pe pieţele de combustibil nu ar trebui să reuşească”, a mai afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button