Internațional

Vladimir Putin revendică Odesa: E rusească. Toată lumea știe asta!

„Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru”, a spus Putin, în cadrul conferinței sale anuale.

Potrivit președintelui, sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus, deoarece acestea sunt „teritorii istorice rusești”.

Putin a spus că, după prăbușirea URSS, Rusia a intrat în resemnare și s-a retras din „teritoriilor sale ancestrale”.

Putin a menționat că Rusia a fost forțată să înceapă o „operațiune militară specială.” Președintele Federației Ruse a declarat că „dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean.”

content-image

Deputatul rus Vitali Milonov a declarat recent că regiunile Kiev, Odesa, Dnipropetrovsk și Harkov vor fi incluse în constituția rusă ca urmare a războiului. El a menționat și regiunea Zaporizhzhia, care a fost deja inclusă în Constituția Rusiei.

„Pentru mine, schimbările sunt evidente – este includerea unui număr de noi regiuni în Federația Rusă: Kiev, Odesa, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk și Harkov”, a spus Milonov, citat de Anton Gerashchenko, Consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe pagina sa de X.

Referendumuri în 2022

Rusia a încheiat în 2022 referendumuri asupra teritoriilor ocupate ale Ucrainei în patru regiuni: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, în care le-a cerut alegătorilor să solicite aderarea la Federația Rusă. Soldații ruși înarmați au supravegheat voturile în teritoriile ucrainene ocupate. Rezultatele au fost în favoarea Moscovei.

Iar rușii avansează, chiar dacă timid, în Ucraina

O confirmă și Institutul pentru Studiul Războiului.

De asemenea, rușii au lansat din nou atacuri puternice, pentru a „rupe” frontul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că armata ucraineană pierde „rapid” teren pe linia frontului şi că erodarea sprijinului occidental pune Kievul într-o „situaţie dificilă”, informează AFP preluat de news.ro

Statele Unite, un aliat major al Ucrainei, „se întreabă unde se duc banii lor”, deoarece „nu există nicio victorie pe câmpul de luptă”, a declarat el pentru presa rusă Izvestia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button