Internațional

Vladimir Putin nu va participa la înmormântarea fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa sâmbătă la înmormântarea fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează CNN.

”Programul de lucru al lui Putin nu îi va permite să ia parte la ceremonia de rămas-bun pentru Gorbaciov din 3 septembrie”, a declarat Dmitri Peskov.

El a adăugat că preşedintele Rusiei a vizitat, joi, Spitalul Clinic Central pentru a-i aduce un omagiu lui Gorbaciov, şi a depus flori pe sicriul fostului lider sovietic.

O ceremonie de rămas-bun pentru Gorbaciov, care va fi deschisă publicului, urmează să aibă loc sâmbătă, între 10.00 şi 14.00. ora locală, urmată de ceremonia de înmormântare mai târziu, în aceeaşi zi, la cimitirul Novodevichi din Moscova.

Peskov a declarat că ”vor exista elementele unei înmormântări de stat”.

”Va participa o gardă de onoare şi va fi organizată o ceremonie de rămas-bun. Statul va ajuta la organizare”, a mai spus Peskov, fără a oferi o explicaţie cu privire la modul în care aceasta ar fi diferită de funeraliilu de stat obişnuite.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button