Știrile 60m.RO

Vladimir Putin cere cucerirea regiunii Lugansk în următoarele 24 de ore

Vladimir Putin a dat termen armatei ruse să cucerească Lugansk până la 1 iunie şi regiunea Doneţk până la 1 iulie, astfel încât să fie controlat de ruşi întregul bazin carbonifer Donbas din estul Ucrainei, informează agenţia ucraineană de presă Unian, care citează serviciile de informaţii ale Kievului.

Planurile Kremlinului prevăd la început cucerirea întregii regiuni Lugansk, au declarat surse din serviciile secrete ucrainene pentru postul de televiziune 24-îi kanal. Având în vedere că situaţia este mult mai dificilă pentru invadatori în regiunea Doneţk, pentru ocuparea acesteia le-a fost alocată o perioadă mai mare de timp, până la 1 iulie, şi trupele ruse agresoare au renunţat să cucerească concomitent întreaga zonă a Donbasului (din care fac parte regiunile Lugansk şi Doneţk), susţin respectivele surse din serviciile de informaţii ucrainene, informează Agerpres.

Administraţia militară a oraşului Lugansk a precizat anterior că aproximativ 95% din teritoriul regiunii se află deja sub ocupaţie rusă. În prezent, luptele dificile se dau la Severodoneţk, centrul administrativ al regiunii Lugansk din 2014 după ce separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova au ocupat o parte din această regiune. Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, a declarat anterior că armata rusă controlează o parte din Severodoneţk, dar cu toate acestea nu există pericolul ca trupele ucrainene să fie încercuite. După ce Rusia a renunţat la cucerirea Kievului s-a concentrat pe ocuparea regiunilor Doneţk şi Lugansk în graniţele lor dinainte de 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button