Știrile 60m.RO

Vladimir Putin anunță un blocaj în negocierile cu Ucraina: ‘Kievul are propuneri din ce în ce mai nerealiste’

Reprezentanții Ucrainei încearcă să prelungească negocierile cu Rusia, avansând propuneri din ce în ce mai „nerealiste”, dar partea rusă este pregătită să continue „căutarea soluțiilor” în conformitate cu abordările sale principiale. Serviciul de presă de la Kremlin susține că asta a declarat președintele rus Vladimir Putin într-o conversație telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, informează TASS.

„Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, evaluările sale asupra cursului negocierilor aflate în desfășurare între reprezentanții ruși și ucraineni în format video. S-a remarcat că regimul de la Kiev încearcă în toate modurile posibile să întârzie procesul de negociere, propunând propuneri din ce în ce mai nerealiste. Cu toate acestea, partea rusă este pregătită să continue căutarea de soluții în conformitate cu abordările sale principiale bine-cunoscute”, se arată în mesaj.

Președintele Federației Ruse i-a atras atenția lui Scholz asupra atacurilor cu rachete ale forțelor de securitate ucrainene la Donețk și Makeevka.

„Discuția despre situația din jurul Ucrainei a continuat. Președintele Rusiei a atras atenția asupra atacurilor cu rachete ale forțelor de securitate ucrainene asupra zonelor rezidențiale Donețk și Makiivka, care au dus la pierderi mari. Aceste crime de război au fost ignorate în Occident”, a mai punctat Serviciul de presă al Kremlinului. Conversația a avut loc la inițiativa lui Scholz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button