Vlad Voiculescu ar putea răspunde penal, dacă interzice accesul credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere

Distribuie dacă ți-a plăcut

Vlad Voiculescu riscă să răspundă penal, dacă va restricționa, și în acest an, prezența credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere, susține avocatul Radu Zidaru. Afirmația a fost făcut în contextul în care secretarul de Stat din cadrul Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că modul în care se va desfășura slujba de Înviere din acest an depinde evoluția pandemiei.

„Nu trebuie uitat că anul trecut, predecesorul domnului Vlad Voiculescu a emis două ordine comune, prin intermediul cărora a îngrădit, în mod nelegal, accesul credincioșilor la Împărtășanie și în Biserici . Actualmente, pentru emiterea celor două acte administrative, ex-ministrul sănătății, domnul Nelu Tătaru, poate răspunde penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu [cf. art. 297 alin. (2) C. pen.]”, a susține avocatul.

Radu Zidaru susține că „într-un stat democratic, conduitele interdictive reprezintă manifestări de ordin totalitar, iar ministrul Sănătății, respectând libertatea religioasă, respectă, în esență, pe credincioși și cultele religioase recunoscute de lege”.


Distribuie dacă ți-a plăcut
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: