Politică

Virgil Popescu: Salut declaraţia preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Plafonăm prețurile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, salută declaraţia preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind propunerea de plafonare a gazelor importate din Federaţia Rusă şi consideră că reprezintă o nouă dovadă că instituţiile de la Bruxelles sunt pregătite să adopte măsuri pentru stoparea jocurilor de interese de pe piaţa europeană, potrivit Agerpres.

„Ca ministru al Energiei, salut declaraţia preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care urmează să propună plafonarea preţului la gaze naturale pentru importul din Federaţia Rusă. O nouă dovadă că instituţiile de la Bruxelles sunt pregătite să adopte măsuri care să stopeze jocurile de interese de pe piaţa europeană, care ne afectează pe toţi. În plus, cele mai puternice state ale lumii pregătesc, în G7, plafonare şi pentru preţul petrolului rusesc”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că a sosit momentul să fie stabilită o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa, pentru a lupta contra încercărilor preşedintelui Vladimir Putin de a manipula piaţa europeană a energiei.

De asemenea, conform Reuters, preşedinta Comisiei Europene a cerut măsuri pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale pe care le fac furnizorii de electricitate din actuala criză a gazelor, iar banii să fie folosiţi pentru sprijinirea companiilor şi a cetăţenilor vulnerabili.

Totodată, miniştrii de Finanţe din G7 (principalele ţări industrializate din lume) au anunţat, într-o declaraţie comună, că intenţionează să implementeze o plafonare a preţurilor produselor petroliere şi a ţiţeiului provenit din Rusia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button