Politică

Virgil Popescu linge clanțele pe la Forumul Economic România – SUA

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis miercuri, la Forumul Economic România – SUA, că încurajează creşterea volumului investiţiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei dar şi companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce şi utiliza energie regenerabilă, pentru autoconsum.

Ministrul spune că a participat la Forumul Economic România – SUA: de la Securitate la Prosperitate, la sesiunea de dialog cu investitorii cu tema: ”Întărirea relaţiilor economice dintre România şi SUA”, scrie News.ro.

”Am transmis că încurajez creşterea volumului investiţiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei. Avem deja un parteneriat strategic consolidat în acest domeniu, prin care vom face împreună investiţii masive în dezvoltarea programului nuclear civil, pentru a ne asigura independenţa şi securitatea energetică. Prin cooperare şi investiţii vom reuşi să îndeplinim acest obiectiv”, a spus ministrul, într-o postare pe Facebook.

Virgil Popescu mai afirmă că, totodată, a transmis că ”încurajează companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce şi utiliza energie regenerabilă, pentru autoconsum, iar în acest proces le va oferi sprijinul necesar, pentru că astfel vor scădea costurile, iar industria devine mai competitivă”.

Potrivit ministrului, parteneri de dialog au fost David Muniz Chargé d’Affaires, colegii din Guvern Florin Spătaru – ministrul Economiei, Adrian Câciu ministrul Finanţelor, Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Alexandru Rafila ministrul Sănătăţii, iar din partea sectorului privat Josephine Payne – preşedinte, Ford România, Marta Branska – CEO, IBM, Mihai Brana – CEO, Honeywell, Alina Negru – Director General, Emerson, Alexandra Munteanu – CEO GE Healthcare şi Vasile Varvaroi CEO, Cargill.

El mai arată că au fost prezenţi şi Don Graves – Secretar Adjunct, Departamentul Comerţului Statelor Unite) şi Jose W. Fernandez – Subsecretar pentru Dezvoltare Economică, Energie şi Mediu, Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu care am avut întâlniri de lucru în SUA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button